16-годишният плувец Йосиф Миладинов бе избран за най-добър млад спортист

...
16-годишният плувец Йосиф Миладинов бе избран за най-добър млад спортист
Коментари Харесай

Йосиф Миладинов е №1 при младите

16-годишният плувец Йосиф Миладинов бе определен за най-хубав млад състезател на България за 2019 година в анкетата на профилирания уебсайт за детско-юношески спорт Viasport.bg. Плувецът, който живее и тренира в Швейцария, получи 788 т. от участвалите в 9-ото допитване тъкмо 100 публицисти, дали своят вот за 55 спортисти на възраст до 19 година През 2019 година Миладинов завоюва бронзов орден на 50 м бътерфлай на Световното състезание за юноши и сребърен орден на 100 м на Европейското за юноши, като покри олимпийски норматив „ А “ за Токио 2020, и усъвършенства общо 10 национални върха за две възрасти. Той стана и първенец на Швейцария, и предстоящо не участва на церемонията в Централния боен клуб в София, с цел да получи персонално премията си, само че благодари на уредниците посредством особено видео послание. По традиция за спечелилия имаше колело от българския производител Sprint. Миладинов донесе на плуването трети приз за най-хубав млад състезател, след следващите 2 първи места на Антъни Иванов (за 2016 и 2017 г.).

Втора с 520 т. в класацията остана победителката за 2018 година Александра Начева (лека атлетика - троен скок). Трета с 507 т. е носителката на Световната купа на сабя за девойки (до 20 г.) Йоана Илиева с 507 т. В топ 10 място откриха още Светла Згурова (модерен петобой), Едмонд Назарян (класическа борба), Нургюл Салимова (шахмат), Ангел Русев (вдигане на тежести), Владимир Гърков (волейбол), Валентин Андреев (лека атлетика - чук) и Александра Фейгин (фигурно пързаляне).

Мартин Стоев изрично бе определен за Треньор №1 на подрастващите за годината със 750 т., изпреварил надалеч втория Ангел Стойков (футбол) 200. Гласове във вота получиха и Веселина Златева (хандбал), Таня Гатева (баскетбол) и Стефан Георгиев (плуване).

Воденият от Стоев народен тим по волейбол за юноши (до 17 г.) стана Отбор №1, откакто през предходната година завоюва сребърните медали от европейското състезание в София и злато от Балканиадата. Младите волейболисти, които в София сега се борят за непосредствено класиране на европейското (до 18 г.) през лятото, изпревариха с голяма преднина подгласниците си от националния отбор по шахмат (девойки) и юношеските национали по футбол (до 19 г.).

Тази година Viasport.bg връчи и три специфични наградата. „ Воля за победа “ отиде у 14-годишния футболист на ФК Национал (София) Кубрат Комсалов, който е диагностициран с диабет и е ентусиазъм за съотборниците и добър образец за противниците си. Наградата се връчва за трета година.

16-годишният национал на България по баскетбол на колички Цветомир Цветков пък стана първият притежател на приз „ Вдъхновение “. 12-годишната състезателка по водна топка на клуб „ Локомотив - Никола Нанов “ Анелия Янева бе излъчена от Фондация „ Емил Шарков “ и получи наградата „ Деца на татковци герои “, който се присъжда на деца на починали чиновници на Министерство на вътрешните работи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР