16-годишната Мила Ножделова от старозагорската гимназия Ромен Ролан“ е пътувала

...
16-годишната Мила Ножделова от старозагорската гимназия Ромен Ролан“ е пътувала
Коментари Харесай

Ето я най-младата жертва на касапницата край Вакарел

16-годишната Мила Ножделова от старозагорската гимназия „ Ромен Ролан “ е пътувала за София, с цел да участва на дипломния театър на по-големия си брат Георги, който е студент от класа на проф. Румен Рачев в НАТФИЗ, оповестиха близки на потъналото в тъга семейство на Петър и Станка Ножделови.

Момичето било извънредно щастливо, че ще може да поздрави батко си с дипломирането му, ден по-рано за София тръгнала майката, написа " Монитор ". „ Не мога да допускам, че я няма. Те беше толкоз прочувствена, приятна, радостна, подготвена да се притече на помощ на всеки, който се нуждае… “, показа през сълзи класната на починалата при автобусната злополука край Вакарел на Автомагистрала " Тракия " десетокласничка Биляна Димитрова.

След броени дни, на 3 май, Мила имала рожден ден, авансово оповестила,че ще го отпразнува със съучениците си. В бележника си имала единствено шестици, учела британски и френски. „ Преди седмица с класа бяхме на екскурзия в Словакия и Унгария, от самото начало Мила беше като „ гербова марка “ до мен, толкоз се вълнуваше… “, показа още класната й ръководителка. До последно родителите се надявали, че тя е измежду оживелите, обиколили всички лечебни заведения с ранени, до момента в който научат тъжната вест късно вечерта в петък.

Поклонението е планувано за 14,00 часа в залата при старозагорския гробищен парк. Сред починалите е и 49-годишната Антоанета Орлова, брачната половинка на треньора по волейбол в детско–юношеската школа при волейболния клуб „ Берое “ – Стара Загора Владимир Орлов. Родената в Смолян жена пътувала за среща с другари в София, разясниха нейни познати.

Съболезнователен адрес до околните на починалите и ранените изпрати старозагорският митрополит Киприан. В него владиката е написал: “Докато стоим в дните на Светлата седмица и съпреживяваме Пасхалната наслада, ние бяхме застигнати от новината за смразяваща кръвта пътнотранспортна акцидент. С дълбока горест ние посрещнахме страшната новина за трагичния случай, който в тринадесетия ден на месец април край Вакарел на автомагистрала „ Тракия “, лиши живота на шестима и аргументи премеждия на мнозина.

Ние, бидийки съпричастни със страданието на нашите братя, надълбоко скърбим, дружно с цялото българско общество, само че в същото време, чувствайки Възкресението на нашия Спасител и Господ Иисус Христос като залог за общото възкресение и безконечния живот, изпълваме сърцата си с очакване и религия, тъй като знаем за умрелите, знаем, че тяхното съществуване не завършва, знаем, че душите им ще бъдат настанени на място добро… “.

Съболезнования сервираха кметът на Сливен Стефан Радев и общинското управление. От общината показаха подготвеност да окажат помощ на фамилията на починалата 31-годишна начална учителка от ОУ „ Елисавета Багряна “ Станислава Петкова, която остави сираче момиченцето си, ученичка в четвърти клас. Отворен бе и парещ телефон за информация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР