16 години затвор при първоначален строг режим. Тази присъдата чу

...
16 години затвор при първоначален строг режим. Тази присъдата чу
Коментари Харесай

Пловдивският съд не се смили над отцеубиеца Стоил, ще лежи в затвора 16 години

16 години затвор при първичен непоколебим режим. Тази присъдата чу в правосъдната зала 42-годишният Стоил Терзиел, който преди две години умъртви татко си Антон в къщата им в село Неделево. Мъжът беше приет за отговорен по повдигнато обвиняване за убийството на родител по изключително непосилен метод, осъществено в изискванията на рисков рецидив. Отцеубиецът ще би трябвало да заплати и малко над 9000 лв. разходи по делото.
Прочетете още
Делото се прегледа за повторно от Пловдивския областен съд, откакто през октомври предходната година, Стоил получи присъда от 18 години. До оня миг той е бил осъждан 6 пъти от 2000 година насам за разнообразни закононарушения, в това число за владеене на опиати. Последната му присъда е от 2018 година и е лежал в пандиза до 2019 година

В следствие Терзиев апелира решението на магистратите пред втора инстанция, а Апелативен съд – Пловдив директно  върна делото за ново разглеждане от различен състав на първоинстанционния съд, поради преднамереност на съдията Петко Минев и един от правосъдните заседатели.

Така процесът започва изначало през януари 2022 година  по същия метод, както и при предходното дело – с разпит на няколко очевидци и част от движимостите лица, изготвили експертизите.

Днес магистратите изслушаха и одобриха и последните експертизи, както и разпит на един очевидец – жена, подала сигнала до 112 във съдбовната вечер.

Елена Дончева е чула абсурда, предхождащ сбиването сред татко и наследник и се е обадила на незабавния телефон.

„ На сутринта разбрах, че Антон са го закарали в болница. Майката на Стоил ми сподели ”, показа свидетелката.  Допълни, че не е чула през годините двамата да имат неприятни връзки.

„ Стоил го познава от дете, беше добър възпитаник и не мога да кажа неприятно за него. Помагал е когато се постанова и го определян като положително момче ”, добави още тя.

От чуването на движимостите лица и направените от тях правосъдно психични експертизи стана ясно, че във съдбовната вечер Стоил е бил в положение на нормално алкохолно замайване. Припомняме, че поради психическо разстройство на здравето по време на първото дело, той беше настанен за малко в психиатричното поделение в Ловеч. Това се случи с прокурорско предписание, поради несъответстващо държание в ареста. Там е бил лекуван с лекарства, което е овладяло експанзията му. Към момента на освидетелстването след този интервал е бил психологично здрав, установи вещото лице. Лечението му обаче, продължава и към сегашния миг, поради обособени епизоди в държанието, които се отключват при избрани условия, в резултат психотравми и обособени обстановки в предишното.

С оглед на експертизите, отбраната на подсъдимия пожела Стоил да бъде оправдан или обвиняването против него да бъде преквалифицирано като закононарушение, осъществено в положение на мощно неспокойствие. Адвокат Стефан Левашки изиска присъда с превес на смекчаващите виновността условия.

Според прокуратурата първичната присъда от 18 години е била обективна и представителят на държавното обвиняване пожела потвърждаването ѝ.

След произнасянето на присъдата, Стоил беше отведен в ареста. Той може да апелира наказването в 15-дневен период пред Апелативен съд – Пловдив.

Хронология на закононарушението:

Бащата и синът, живеели в къща в пловдивското село Неделево, като сред двамата постоянно възниквали разногласия след приложимост на алкохол. Скандалите от време на време прераствали във физическа разпра, само че без да се стига до пострадвания. На 16 март 2022 година двамата още веднъж седнали в къщата да пийнал и по-късно вечерта бащата лежащ да спи. Синът останал на масата, а родителят се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и споделил, че ще излезе на открито.  Стоил Терзиев го предизвестил да не върви на никое място. Антон му отвърнал, че ще прави, каквото изиска. Тогава синът се ядосал и блъснал татко си, при което той изгубил равновесие, хванал се за якето на Стоил и скъсал единия джоб. Това ядосало Стоил и той започнал да Налага Антон, като боят се трансферирал в двора на къщата. Синът съборил татко си, качил се е върху него и го е заклещил, след траял да го удря. При огледа на къщата е открита обърната железна маса в двора, а на единия й крайник са открити кръв и коса от главата на бащата.  След подаден сигнал на тел. 112. на място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 година 64-годишният Антон Терзиев умрял от пострадванията си.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР