16 142 лева събра благотворителната кампания "Да подарим надежда за

...
16 142 лева събра благотворителната кампания "Да подарим надежда за
Коментари Харесай

Кампания събра над 16 хил. лв. за медицинска техника в детско отделение

16 142 лв. събра благотворителната акция "Да подарим вяра за Коледа " на регионалния шеф в навечерието на Нова година. Макар и с 4 хиляди лв. по-малко, те ще изпълнят своето предопределение, а точно да бъде закупена здравна техника за интензивния бранш на Детско поделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски ". Това съобщи през днешния ден на конференция регионалният шеф Никола Чанев в наличието на шефа на лечебното заведение проф. доктор Тодор Черкезов и сътрудниците в акцията - представители на НЧ "Обединение 1913 " и Дирекция "Социално подкрепяне ".

Над 50 учебни заведения от региона се включиха посредством разнообразни прояви в коледната акция за събиране на средства за детското поделение на болничното заведение. Най-голямата сума е събрана от ЕГ "Христо Ботев " в Кърджали на стойност от близо 7 хиляди лв., уточни регионалният шеф.

Проф. доктор Тодор Черкезов благодари за благородната самодейност на регионалния шеф и акцентира, че с изключение на нуждата от дарението, доста значима е и съпричастността, проявена от донорите. По думите на доктор Черкезов детското поделение в болничното заведение е единственото в региона, а годишно през него минават и се лекуват към 1000 деца.

Със средствата, събрани от акцията ще бъдат закупени пациентен екран за наблюдаване на жизненоважните функционалности на децата, детски електрокардиограф, два апарата за инфузионна интензивна терапия и два инхалатора за деца, които се нуждаят от белодробни инхалации.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР