156 дни след убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград все

...
156 дни след убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград все
Коментари Харесай

Какво се случва 156 дни след убийството на малката Дамла?

156 дни след убийството на 7-годишната Дамла в Момчилград към момента не е импортиран обвинителен акт против арестувания за зверското действие. Разследването по случая пък за следващ път бе удължено с два месеца и се чака да завърши до 18 юни, написа 24rodopi.com.

Луд ли е килърът на Дамла, какво е било психологичното положение във съдбовната нощ на арестувания? На тези въпроси следва да бъде даден отговор чрез  заключението след назначена психична и психиатрична експертиза, разкриха от прокуратурата.

Както към този момент писахме, следствието трябваше да завърши до 18 април. То обаче още веднъж бе удължено. Причината е в забавянето на назначената сложна експертиза, включваща ДНК и дактилоскопски разбор,  трасологична и физико-химическа експертизи. Назначена е и спомагателна сложна експертиза.

„ Това са комплицирани процедури, които лишават време. В съответния случай забавянето се дължи на заключенията по ДНК анализите ", показаха за „ 24х7 Родопи " от прокуратурата.

Припомняме, че убийството бе осъществено на 17 декември м.г. Безжизненото тяло на 7-годишната Дамла бе намерено в фамилното жилище в Момчилград от майката. Момиченцето е било удушено, а главичката му обгърната с тиксо. Дни по-късно като причинител бе арестуван 25-годишният първи братовчед на детото Мехмед Х., който направи признания пред проверяващите.

В момента той се намира в ареста с непрекъсната мярка „ задържане под стража ".

Както към този момент писахме, Мехмед се е опитал да упои детето. Първият братовчед на момиченцето намазал с „ Каноколит " марля, с която запушил устата му. Това разкриха осведомени източници, близки до следствието. Силно токсичното лепило обаче задушило детенцето. След като момичето издъхнало, причинителят облепил главата му с тиксо.

25-годишният Мехмед се промъкнал в жилището с ключа на Дамла, който момиченцето изгубило няколко дни преди този момент. Той бил паднал от джоба й до момента в който била в колата на братовчед си. Мехмед разкрил ключа, само че го запазил за себе си без да го върне, разкриват източниците ни. Часове преди зверското действие 25-годишният мъж бил Хасково, като съгласно осведомени, пътуването е било част от проекта му за оправдание.

Мехмед Х. е направил цялостни признания за зверското действие, осъществено в ранните часове на 17 декември м.г. в Момчилград. Майката на Дамла дала 50 лв. назаем на племенника си, само че той влезнал да търси още пари в жилището в блок „ Слава " в центъра на Момчилград, разкрива самият Мехмед пред проверяващите. Детето се събудило и в суматохата 25-годишният мъж умъртвил дребната Дамла. В момента обаче се обяснява дали е имало и различен претекст за зверското действие.

За няколко дни тогава бе арестувана и майката на Дамла. Тя е била подложена три пъти на полиграф, като съгласно „ детектора на лъжата ", родителят на детето споделя истината с „ Не съм умъртвила Дамла ".

Мехмед е работил известно време в детската градина, която е посещавала Дамла. Мъжът бил назначен в просветителното заведение преди няколко години по стратегия за краткотрайна претовареност в границите на няколко месеца.

Мехмед е упрекнат за съзнателно ликвидиране по изключително нечовечен и непосилен за жертвата метод на малолетно дете. В този случай законът планува най-тежкото наказване от 15 до 30 години отнемане от независимост или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР