1500 ученици и студенти от 17 средни и висши училища

...
1500 ученици и студенти от 17 средни и висши училища
Коментари Харесай

1500 ученици и студенти се включиха в щафетна обиколка на света по повод предстоящите Летни олимпийски игри в Париж

1500 възпитаници и студенти от 17 междинни и висши учебни заведения от цяла България с преподаване на френски език взеха присъединяване в щафетната обиколка на света, в която всички участници изминаха сумарно 1917 километра, колкото в действителност е дистанцията по права линия сред София и града-домакин на идващите Летни олимпийски игри Париж.

В 10:00 часа тази заран българско време щафетата алегорично бе предадена на страна от различен часови пояс, с цел да продължи чак до Лос Анджелис.



Събитието се организира по самодейност на Организационния комитет на Игрите в Париж и Френския институт в България, като сложи началото не редица сходни прояви до началото на най-големия състезателен конгрес на планетата което ще бъде сложено на 26 юли във френската столица.

Летните олимпийски игри в Париж ще се проведат в интервала 26 юли - 11 август 2024 година, а две седмици след техния свършек ще бъде сложено начало на параолимпийските игри, които ще се състоят сред 28 август и 8 септември 2024 година





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР