150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития,

...
150 представления в стандартен и нестандартен час, пърформанси, форматни събития,
Коментари Харесай

150 събития в 16 града са включени в Нощта на театрите

150 представления в общоприет и ексцентричен час, пърформанси, форматни събития, изложения, “отворени порти ” и театрални пътешествия зад кулисите, както и богата детска стратегия, ще има в Нощта на театрите на 17 ноември.

Това е шестото издание на Нощта в България. В София самодейността е част от Календара на културните събития за 2018 година на Столична община. Нощта на театрите се отбелязва по едно и също време в 11 европейски страни.

В Народния спектакъл и в Операта посетителите ще могат да си създадат разходка. Фен обиколките зад кулисите на най-големия спектакъл у нас ще се проведат в границите на два дни - 17 ноември, събота, и 18 ноември – неделя. Няколко тура „ Операта от близко “ ще срещнат феновете с вълшебни места, както и с тънкостите в сценографията, театралния грим и премиерата на „ Симон Боканегра “.

„ За първа година ще има намерено шестчасово студио, което ще се излъчва онлайн във фейсбук страницата на Нощта - всички посланици ще се включат и ще дават отговор на въпросите на феновете ”, изясни Иван Бърнев по bTV. Поредица от видеа ще покажат живота на актьорите през техните лични очи.

Актрисата Силвия Петкова показа, че в спектакъл „ София “ ще има полемика с публиката на тематика какво и по какъв начин се случва, преди едно зрелище да стигне до феновете си. „ Идеята, която имаме, е да срещнем публиката с няколко звена от театъра: един драматург – Оля Стоянова, един режисьор – Стоян Радев, един сценограф – Борис Далчев и една актриса – мен “, посочи Петкова.

Градовете, които се включват тази година в Нощта на театрите, са София, Пловдив, Варна, Русе, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Хасково, Шумен, Габрово, Добрич, Кърджали, Плевен, Велико Търново, Сливен и Симитли. Подробности може да научите на уеб страницата на самодейността.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР