15% увеличение на учителските заплати ще има през следващата година.

...
15% увеличение на учителските заплати ще има през следващата година.
Коментари Харесай

Борисов обеща 15% ръст на учителските заплати догодина

15% нарастване на учителските заплати ще има през идната година. Тази поръчка направи министър председателят Бойко Борисов в профила си във Фейсбук и честити първия образователен ден на всички деца и родители.

" Продължаваме политиката за увеличение на учителските заплати. И през новата година растежът ще е над 15%. Така ще осъществим поставените цели при започване на мандата за двойно нарастване на учителските заплати за 4 години. Учителите заслужават още повече и ние няма да престанем да поставяме старания в тази посока. Убеден съм, че най-голямата гаранция за просперитета на България в дълготраен проект е образованието и вложенията в него! ", написа министър председателят в обществената мрежа.

По думите му българската просветителна система се е справила почтено в изискванията на зараза. " Въвеждането на образованието от отдалеченост в електронна среда сигурно не беше елементарно, само че най-важното е, че образователната година, изпитите и матурите завършиха сполучливо. Учители и възпитаници, шефове и родители – всички участваха в процеса и потвърдиха, че когато работят дружно, триумфът е обезпечен ", написа Борисов.

Според него, през идната образователна година сигурно ще има доста провокации, само че решения ще се намерят. 

" За нас здравето на децата и на техните близки остават най-важни и ние ще намерим метод децата да бъдат в своята естествена среда – на учебно заведение, дружно със своите учители и другари. За първи път от половин година насам децата ще посещават учебно заведение. Знам, че и за тях, и за преподавателите и за родителите, създалата се обстановка не беше лесна. Сега всички би трябвало да бъдат деликатни и да съблюдават рекомендациите на експертите. Те са значими и не би трябвало да се подценяват. Вирусът е още измежду нас, случаите в света не понижават ", написа още министър председателят. 

Борисов пожела на всички деца, техните родители и учители здраве, триумф и спокойни дни! " В изискванията на неотслабващ ковид ще се появят проблеми и тематики, които убеждавам Ви ще решаваме дружно, търсейки най-верните решения ", увери той. 

Честит първи образователен ден! Желая на всички деца, техните родители и учители здраве, триумф и спокойни дни! В изискванията на...

Posted by on 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР