15 ученици от девненското СУ Васил Левски“ днес получиха сертификати

...
15 ученици от девненското СУ Васил Левски“ днес получиха сертификати
Коментари Харесай

15 девненски ученици получиха сертификати за млади космонавти

15 възпитаници от девненското СУ " Васил Левски “ през днешния ден получиха документи за сполучливо премината теоретическа и практическа подготовка в Авиокосмическия център на Санаторно-оздравителния комплекс " Камчия “, който бе хазаин на интернационалната детска лагерна промяна Пролетна експедиция " Интеркосмос през днешния ден “. Отличията на учениците раздаде персонално българският космонавт и откривател Красимир Стоянов в наличието на кмета на Девня Свилен Шитов, който бе специфичен посетител на церемонията.
 
" Радвам се, че сте натрупали познания в региона на астрономията и космонавтиката и ще желая да ги споделите с мен, с цел да науча и аз освен това за необятния свят на Космоса “ – обърна се градоуправникът към девненските възпитаници. 

Свилен Шитов означи, че за втора поредна година Община Девня изпраща отличници от СУ " Васил Левски “ на влиятелния образователен лагер в СОК " Камчия “, където дребните космонавти съчетават потребното с приятното в модерната и функционална база на комплекса и измежду неповторимата и съхранена естествена среда.  

Учениците се похвалиха на кмета, че са усвоили умения за ръководство на единствения в Европа интерактивен аналог на спускаемия уред на галактическия транспортен съд " СОЮЗ-ТМА “, с който астронавтите се завръщат на Земята. 

През миналите дни девненските деца и техни другарчета от други градове са гледали научно-популярни филми в планетариума на комплекса, минали са през редица на практика занятия и профилирани беседи, а през сводобното си време са взели участие във викторини и са разпускали в боулинг залата и плувния басейн на комплекса.

Космонавтът Красимир Стоянов похвали девненските възпитаници за чудесно усвоените познания в региона на астрономията и космонавтиката. " Радвам се за това, което показахте, и се надявам, че и за в бъдеще ще продължите да бъдете упорити. Следвайте фантазиите си и ще ги постигнете! “, пожела астронавтът.

Той разведе Свилен Шитов из Авиокосмическия център, планетариума и обсерваторията на комплекса, откъдето тази вечер лагерниците ще следят Международната галактическа станция " Мир “. 

Директорът на Учебно-възпитателния център Илко Славов срещна кмета на Девня с историята на санаторно-оздравителния комплекс, в построяването на който държавното управление на Москва е вложило 250 млн. $. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР