15-ти януари е последният ден, в който българските издатели могат

...
15-ти януари е последният ден, в който българските издатели могат
Коментари Харесай

До 15-ти януари се кандидатства за Европейска литературна награда за роман Димитър Димов“

 15-ти януари е последният ден, в който българските издатели могат да аплайват за присъединяване във второто издание на влиятелната Европейска литературна премия " Димитър Димов “. Тя бе учредена под патронажа на кмета на Община Варна Иван Портних във връзка 110 години от рождението на огромния български публицист. Името на спечелилия в тазгодишния конкурс ще стане ясно през май. 

Заявки за присъединяване се одобряват от началото на октомври м.г. на имейл [email protected]. Регламентът, открит с учредяването на премията, се резервира. Право да предлагат имат само издателствата, като всеки издател може да кандидатства с до 2 родни и до 2 задгранични европейски романа от модерни живи писатели, издадени на български език през календарната 2019 година След подаване на поръчките експертното жури още веднъж ще дефинира петима финалисти, които ще бъдат оповестени обществено през март 2020 година Всеки от финалистите ще получи покана за персонално присъединяване във втората гала по връчване на Европейска литературна премия за разказ " Димитър Димов “, когато ще стане ясно и името на спечелилия. Носителят на наградата печели парична премия в размер на 10 000 лв. (5000 евро), грамота и особено направена статуетка.

Европейска литературна премия за разказ " Димитър Димов “ има за цел да отличи модерни романи с висока художествена стойност, писани на територията на Стария континент и издадени на български език в миналата година.  Първият притежател на премията е романът " Проповед за рухването на Рим “ (изд. " Факел Експрес “) на френския публицист Жером Ферари, който е отличен за книгата и с " Гонкур “ през 2012 г. 

Формуляр за присъединяване в състезанието за европейска премия " Димитър Димов “ може да изтеглите от ТУК
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР