15-ти септември е! Днес в българското училище бие звънецът на

...
15-ти септември е! Днес в българското училище бие звънецът на
Коментари Харесай

Министър Красимир Вълчев поздрави ученици, учители и родители за 15-ти септември

15-ти септември е! Днес в българското учебно заведение бие звънецът на първия образователен ден. Първокласниците тази година са близо 75 хиляди и 500. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, регионалният шеф на Враца Малина Николова, кметът на Враца Калин Каменов и шефът на НУ " Св. Софроний Врачански " Антоанета Сиракова откриха обновената постройка на учебното заведение.

 © Българска телеграфна агенция
Ремонтът е осъществен със средства, отпуснати от министерството по план на Общината „ Въвеждане на ограничения за повишение на енергийната успеваемост ”. Книга с история на учебно заведение подариха деца на министър Вълчев и му демонстрираха дубликат на " История Славянобългарска ", изработен от 100 ученици на школото във връзка 100-годишнината му. В първия образователен ден 415 деца ще прекрачат прага на учебното заведение.
 © Българска телеграфна агенция Красимир Вълчев - министър на образованието и науката: Образованието е това, което ще ни помогне да се оправим с най-важните провокации на развиването ни и ние всички държавните институции, фамилията, родителите и учебните заведения би трябвало да създадем по този начин, че всички деца да бъдат дейно включени в просветителната система да осигурим еднакъв достъп, да насърчим децата да се образоват и да имат по-високи достижения. И би трябвало да убедим всички родители, всички деца какъв брой е значимо образованието за техните житейски благоприятни условия.  Честит първи образователен ден! Честит първи образователен ден!
Днес е първият образователен ден. По данни на ГРАО, децата, родени през 2010 година, които би трябвало да са в първи клас през новата образователна 2017/2018 година, са...
Още по тематиката Отново на учебно заведение!
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР