15-те милиона лева, които правителството допълнително отпусна за рекламиране на

...
15-те милиона лева, които правителството допълнително отпусна за рекламиране на
Коментари Харесай

Рекламираш България навън - парите, когато докараш туристите

15-те милиона лв., които държавното управление в допълнение отпусна за рекламиране на България в чужбина за тази година, ще бъдат платени на спечелилите публичните поръчки, едвам когато докарат избран брой туристи. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова.

Тази форма на социална поръчка с обезпечен резултат се разрешава от член 114 на Закона за публичните поръчки. Правилата за състезанията, по които ще се разпределят парите, към този момент са изпратени за издание в формалния вестник на Европейския съюз, сподели Ангелкова.

В състезанията ще се позволяват всевъзможни участници - рекламни и ПР организации, туроператорски компании и организации, обособени курорти както и консорциуми сред тях. Те ще имат опция да провеждат всевъзможни маркетингови интензивности на определения от тях пазар по тяхна преценка - реклами онлайн и офлайн, изявления в печата, видеоклипове по малките екрани, билбордове и други За да ги провеждат обаче, ще би трябвало да разчитат единствено на 15% от плануваните пари, които ще се платят предплатено. Останалите 85% ще получат в края на годината и то въз основа на броя проведени туристи, които тези акции са съумели да докарат в България, изясни Ангелкова.

Кампаниите може да бъдат ориентирани единствено към главните за България непознати пазари, като 15-те милиона лв. са разпределени по следния метод: 5 млн. лева без Данък добавена стойност за Германия, 2,5 млн. лева за Англия, 3,750 млн. лева за страните от Вишеградската четворка и 1,250 млн. лева за Русия.

Извън тези 15 млн. лева, които бяха обещани от премиера Бойко Борисов в края на предишното лято, когато стана прочут банкрутът на “Томас Кук ”, туристическото министерство ще разполага и с други 10 млн. лева за рекламиране на България като туристически бранд в чужбина. В продължение на няколко години тази сума беше постоянно към 6,5 млн. лева годишно. Тези пари обаче ще се разпределят по класическия метод, с избиране на рекламни организации, които да провеждат акции в една или повече страни. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР