15 са потвърдените случаи на морбили у нас, но по

...
15 са потвърдените случаи на морбили у нас, но по
Коментари Харесай

Потвърдените случаи на морбили са 15, проверяват още 18 за болестта

15 са доказаните случаи на морбили у нас, само че по клинични и епидемиологични данни са над 20. Чакат се резултатите от 18 проби на други пациенти. Всички са на хора от област Благоевград, като резултатите ще са ясни в рамките на днешния ден.

Данните заяви на брифинг шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания и народен съветник по микробиология проф. Тодор Кантарджиев.

Специалистът даде и насоки как да не се допусне в допълнение разпространяване на болестта.

Първата рекомендация е да се имунизират децата, пропуснали имунизацията на 13-месечна възраст. Всички деца до 8-годишна възраст, които нямат имунизация за морбили, би трябвало да бъдат ваксинирани.

Второ, децата под 1 година да заобикалят контакт с други деца .

Трета рекомендация е неимунизираните деца на възраст под 12 месеца да не пътуват в страни, в които има данни за заболяването.

Хора, които се връщат от чужбина, дано през първата седмица от завръщането си да не контактуват с деца по-малки от 1-годишна възраст, поучава още проф. Кантарджиев.

„ За страдание, нямаме характерно лекуване против вируса. Лечението е симптоматично, лекуват се затрудненията, не се позволяват бактериални затруднения на инфекцията и се дават антиоксиданти – витамин А в огромно количество, който оказва помощ. Това са достиженията на медицината на този стадий във връзка с морбили “, добави професорът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР