15-годишният талант от школата на Милан Франческо Камарди беше повикан

...
15-годишният талант от школата на Милан Франческо Камарди беше повикан
Коментари Харесай

Официално: Милан викна 15-годишен в групата за Фиорентина

15-годишният гений от школата на Милан Франческо Камарди беше извикан за мача на представителния отбор от Серия А против Фиорентина и може да стане най-младият дебютант в Серия А, оповестиха италианските медии.

Треньорът на Милан Стефано Пиоли няма доста варианти в офанзива, защото Рафаел Леао и Ноа Окафор са контузени, а Оливие Жиру е осъден. Това принуди експертът да включи в групата нападателя на юношеската групировка Камарди за утрешния мач от Серия А на " Сан Сиро ".

" Росонерите " получиха зелена светлина от районните управляващи на област Ломбардия, които трябваше да дадат позволение поради възрастта на играча.

Обещаващият нападател, който означи седем гола в 13 мача с екипа на Милан Примавера (U19) този сезон, ще стане най-младият дебютант в Серия А, в случай че влезе в игра против Фиорентина.

Камарди ще бъде на 15 години, 8 месеца и 15 дни, когато Милан срещне Фиорентина на следващия ден, тъй че той ще усъвършенства достижение на настоящия най-млад дебютант, Уизъм Ейми, който изигра първия си мач в елита на Италия под управлението на Синиша Михайлович в Болоня през 2021 година, на възраст 15 години, 9 месеца и един ден.

През 2002 година Валери Божинов дебютира за Лече против Бреша и се трансформира в най-младия чужденец, играл в италианската Серия А. Тогава той е на 15 години, 11 месеца и 12 дни.
 В Милан обмислят да пуснат 15-годишен гений от школата
В Милан обмислят да пуснат 15-годишен гений от школата

Франческо Камарда може да стане най-младият състезател в историята на Серия А
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР