15-годишен шуменец е задържан, след като се е блъснал в

...
15-годишен шуменец е задържан, след като се е блъснал в
Коментари Харесай

Задържаха 15-годишен след катастрофа и гонка с полицията в Шумен

15-годишен шуменец е арестуван, откакто се е блъснал в светофар при опит да избегне полицейска инспекция. Това оповестиха от шуменската полиция.

Около 00,25 ч. тази нощ на бул. „ Славянски “, покрай пл. „ Кристал “, патрулен екип, който работил по сигурността на придвижването в града, подал сигнал със стоп палка на лидер на лек автомобил с шуменска регистрация. Водачът не спрял, ускорил скоростта си и опитал да избяга. Започнало гонене.

На кръстовище до автогарата в Шумен лидерът се блъснал в светофара на бул. „ Мадара “. Той и пасажерът в автомобила напуснали местопроизшествието и се пробвали да се укрият.

Установени са от полицейски екип. Изяснена е самоличността им – водачът е момче на 15 години, а спътничката му 13-годишна. И двамата са от Шумен.

Прегледани са в болница, като не са открити травматични увреждания. Момичето е предадено на родителите му, а 15-годишният е арестуван за период до 24 часа, откакто станало ясно, че автомобилът бил незаконно лишен часове по-рано. Кражбата била декларирана от 56-годишната му собственичка.

След произшествието с изключение на по автомобила, са нанесени вреди по светофарната уредба, пътни знаци и железни защитни огради.

Образувано е досъдебно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР