15-годишен разтърси Ню Хемпшир с трудни въпроси за Рон ДеСантис и други кандидати за 2024 г.

...
Куин Мичъл попита Джо Байдън за импийчмънта на Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Куин Мичъл попита Джо Байдън за импийчмънта на Доналд Тръмп, Крис Кристи за решението му в миналото да застане до Тръмп и Ейми Клобучар за разследването на Мюлер. Но нито един въпрос, зададен от 15-годишното момче от Ню Хемпшир, не е генерирал отговор, подобен на въпроса му към Рон ДеСантис по-рано тази година.

Мичъл, ученик в гимназията и амбициозен журналист, е превърнал в хоби посещавайки събития за президентската кампания в полудялия от политиката Ню Хемпшир, посещавайки повече от 85 събития и срещайки се с повече от 35 кандидати за Белия дом в последните два избора. Това го доведе до събитие на DeSantis в Холис на 27 юни, където той зададе въпрос на губернатора на Флорида, вълнуващ много хора.

„Вярвате ли, че Тръмп е нарушил мирното предаване на властта — основен принцип на американската демокрация, който трябва да поддържаме? Попита Мичъл.

ДеСантис, след като попита Мичъл за биографичните му подробности, се обърна към това, което се е превърнало в обичаен отговор по време на кампанията: Ако изборите през 2024 г. се съсредоточат върху събития отпреди три години, Байдън ще спечели отново избори, но ако републиканците вместо това се съсредоточат върху бъдещето, тогава те ще си върнат Белия дом през 2024 г. Но решението на ДеСантис да не отговори на въпроса на Мичъл директно генерира заглавия и седмица по-късно, когато Мичъл видя ДеСантис беше готов да присъства на Четвърто на юлския парад в Меримак, той се надяваше да се свърже с губернатора.

„Винаги съм се интересувал толкова много от политиката, защото винаги съм обичал историята“, каза Мичъл относно интереса си да гледа президентските кампании отблизо. „Когато научих, че тази история се създава в задния ми двор, знаех, че искам да играя роля в нея и да задам тези въпроси.“

Мичъл каза, че иска да се ангажира отново с ДеСантис, защото се чувства зле за начина, по който предишният му въпрос стана новина миналата седмица.

„Всъщност исках да му се извиня също. Не се качвах и се чудех защо е страхливец, като не отговори на въпроса“, каза Мичъл в интервю за NBC News в петък, добавяйки, че искрено иска да чуе повече от ДеСантис и се притеснява, че е причинил проблеми на губернатора, като изтегли националния внимание на въпроса му.

Но на парада Мичъл каза, че е бил посрещнат с враждебност от представители на DeSantis, в среща, съобщена за първи път от Daily Beast.

Супер PAC подкрепя DeSantis , Never Back Down, бе съдействал за появата на губернатора на шествието онзи ден, помагайки да насочи семейството ДеСантис по маршрута.

„Първите няколко пъти, когато се доближих до него, бях като любезен на убит от служителите му и бях просто уау“, каза Мичъл. „Може би има някои нечестиви служители, които са груби.“

По-късно същия следобед той успя да се срещне с ДеСантис по пътя на дъждовния парад, стискайки ръката на губернатора, докато той минаваше със семейството си. ДеСантис, макар да беше в крак с инерцията на парада, изслуша Мичъл, каза той, докато той предлагаше на губернатора извинение за това, че привлече националното внимание към въпроса си миналата седмица.

Изведнъж, каза Мичъл, той почувствал дръпна гърба на ризата си, което NBC News не засне на камерата. Той изостана от темпото на губернатора по-дълбоко в тълпата маршируващи и участници в парада, което накара ДеСантис да погледне назад и да се опита да завърши краткия си разговор с Мичъл от разстояние, докато продължава да марширува напред. Кадрите на NBC News от срещата показват мъж, носещ шапка с марката PAC „DeSantis 2024“, стъпва между първото семейство на Флорида и Мичъл, показвайки встрани от шествието и блокирайки Мичъл да продължи напред, докато ДеСантис продължаваше да върви.

< p>ДеСантис направи последен коментар на Мичъл, преди двамата вече да не могат да говорят.

„Живеете в Ню Хемпшир? Елате на следващото ми събитие“, каза ДеСантис.

Според Мичъл, ДеСантис е признал, че вече се е срещал с Мичъл, когато се е представил като човекът, който е задал въпрос в Hollis.

„По-късно впоследствие разбрах, че той наистина е знаел какво се случва“, каза той. „Той наблюдаваше всичко. Искам да кажа, той трябваше. Не е естествено някой просто да бъде дръпнат назад и просто да изчезне от полезрението ви, докато говори с вас.“

Майката на Мичъл каза, че също се е обърнала към ДеСантис по-късно същия ден, за да изрази своята разочарование, идвайки на събитието, след като Мичъл й изпрати съобщение от маршрута на парада. Мичъл каза, че е очаквал да получи извинение след парада, но така и не получи информация от кампанията.

Кампанията DeSantis и Never Back Down не отговориха на искания за коментар.

Седмици по-късно, когато DeSantis направи още една кампания в Ню Хемпшир, Мичъл присъства на четвъртото си събитие на DeSantis в Нюпорт на 19 август. Мичъл се опита да поздрави губернатора след събитието, но каза, че е бил блокиран от охраната. Той смята, че това е било умишлено. Кадрите на NBC News показват, че Мичъл и други присъстващи са блокирани да се доближат до ДеСантис след неговото кметство.

Сблъсъците с ДеСантис се оказаха много по-различни от многото други събития за кандидати, които Мичъл организира. За да се подготви за кметствата, които посещава, където избирателите в Ню Хемпшир очакват потенциалните президенти да отговорят на трудни въпроси, Мичъл прекарва часове на компютъра си, проучвайки кандидати и гледайки C-SPAN. Той има документ в Google Диск, за да съхранява идеите, които му хрумват, след като е гледал интервюта и речи и е слушал за лицемерни коментари, които са направили кандидатите, или е открил неща, за които те все още не са говорили публично.

„Стигате до погледнете ги в очите и най-важното, през повечето време опознайте какъв тип хора са, което мисля, че хората наистина трябва да ценят, когато отивате в кабина за гласуване, с което не мога да се свържа, защото Аз съм на 15,” каза Мичъл пред NBC News.

„Това е моментът, за който Ню Хемпшир мечтае в продължение на четири години и след това се случва. Така че трябва да се опитам да се възползвам от това, докато все още мога“, каза Мичъл.

Когато Мичъл беше на 11 години, той попита Джо Байдън, който тогава беше кандидат, за процедурата по импийчмънт на Тръмп ; Бето О’Рурк за намесата в изборите; и Клобучар за подробностите за това как бившият специален прокурор Робърт Мюлер може да говори пред Конгреса.

Той дори влезе в речта на Клобучар: „Той е като, бих искал да знам дали смятате, че Боб Мюлер свидетелства, ако той трябва първо да се яви пред Камарата на представителите или Сената и трябва да бъде в комисията по разузнаването или съдебната система. Така че Ню Хемпшир!“ каза тя по време на Закуска за политика и яйца в Ню Хемпшир по време на кампанията си.

Тази година, в допълнение към ДеСантис, Мичъл попита Кристи – който преди това подкрепяше Тръмп, но превърна опозицията си в ключова част от своята кандидатура за 2024 г. – за това дали Хилъри Клинтън щеше да бъде по-добър президент от Тръмп.

Мичъл има колекция от подписани плакати, подписана шапка MAGA и тениска, подписани от повечето кандидати за президент през 2019 г. .

Колкото и специално да беше цялото президентско внимание в Ню Хемпшир, Мичъл очаква с нетърпение междинните избори, за да отбележи още един важен момент. Той ще може да гласува за първи път през 2026 г.

Тази статия е публикувана първоначално на NBCNews.com

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР