15 двойки ще сключат граждански брак във Варна навръх празника

...
15 двойки ще сключат граждански брак във Варна навръх празника
Коментари Харесай

Бум на сватби във Варна! Най-новата услуга - бракосъчетание в двора

15 двойки ще сключат цивилен брак във Варна точно на празника на Св. Валентин и Трифон Зарезан. Те са най-вече от българи, единствено в два от случаите булките са рускини. Това показа за Varna24.bg Яна Иванова, уредник на венчавките. 
Младоженците ще получат като подарък от компания "Обреди " бутилка вино и почерпка под формата на сърце. 

Най-новата услуга, която Ритуалната зала в морския град предлага е встъпване в брак в двора, където се слага красива арка и украсени столове. Вече има деклариран огромен интерес към този тип изнесен обред, който както и до момента може да е фолклорен или типичен.
Интересен нов миг в работата на чиновниците е осъществяването на ритуали на по-нестандартни места като на яхти или на брега на морето. 
"Това обаче е по-скоро спектакъл, защото самото разписване става тук в залата на място, защото към момента чакаме разрешение от кмета на града Иван Портних да можем да изнасяме книгата за вписвания отвън залата. Затова двойките подписват тук на място, а ние правим ритуала където те пожелаят ", изясни Яна Иванова. 
Тя показа, че се следи самобитен взрив в интереса към сключването на цивилен брак. От началото на годината досега има декларирани към 600 сватби, а подписаните бракове през предходната година са били 1200.
Датата, която все още води класацията по записвания за бракосъчетания обаче е 18. 08. 2018-та. 

"Хората имат вяра, че това съвпадане в числата ще им донесе шанс и дълъг благополучен живот. До момента имаме декларирани към 30 ритуала за тази дата ", изясни още служителката. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР