15 000 нови пътници са ползвали градския транспорт - предимно

...
15 000 нови пътници са ползвали градския транспорт - предимно
Коментари Харесай

15 000 нови пътници в метрото със зелен билет

15 000 нови пасажери са употребили градския превоз - най-вече метрото, със " зелен билет " на 28 януари. Мярката " карта за лев дневно " в борбата с мръсния въздух даде резултат, съобщи зам.-кметът по превоз на София Евгени Крусев по Българска национална телевизия. 

Общо 30 000 души са се възползвали от нея, изясни той. Имахме задачата да снабдим над 500 транспортни средства, както и стационарни пунктове в София, на някои места билетите бяха свършили и са зареждани контролно денем, сподели още Крусев.

За замърсяване на въздуха се осведоми през интернет страницата на Столична община, както и по електрическите табла на спирката, посредством медиите и обществените мрежи. 

Заместник-кметът на София съобщи, че всички нови транспортни средства на градския превоз са или на природен газ, или на електричество.

Не купуваме дизелови рейсове, обновяването на автобусния парк тече с цялостна мощ. Предстои да се закупят 160 нови транспортни средства. В момента има към 200 дизелови рейсове в отдалечени линии, които също следва да бъдат сменени, само че към този момент не е избран период това да се случи. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР