149-годишнината от обесването на Васил Левски беше почетена на 19

...
149-годишнината от обесването на Васил Левски беше почетена на 19
Коментари Харесай

Левски остава наш морален съдник

149-годишнината от обесването на Васил Левски беше почетена на 19 февруари в цялата страна.

Тази година пред паметника на Апостола в София опашката от искащи да почетат революционера доближаваше денем до катедралата " Александър Невски ".
Радев: Левски остава наш честен съдник
Нашата респект към Левски изисква освен примирение към гибелта му, само че и смелост да следваме делата му. Историята няма да елементарни, в случай че не се върнем на пътя към чистата и свята република, която ни завеща. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/levski-radev-bta.JPEG " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 533 " />

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/levski-radev1-bta.JPEG " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/levski-pol-bta.JPEG " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

„ Един от най-мрачните интервали на нашата история роди личността, която съзря, че националната гражданска война не може да зависи от случайността, нито от външни обещания и зависимости “, сподели още той.

По думите му задачата на Левски е била освен да приготви народа за въоръжена битка, само че и за нравственото му израстване да бъде образован и извисен народ, подготвен за свободата.

" Левски остава нашият честен съдник и вечен знак на нашата религия в личните сили ", продължи Радев.

Заедно с Румен Радев респект към подвига на Апостола отдадоха още вицепрезидентката Илияна Йотова и кметицата на София Йорданка Фандъкова.
Кирил Петков: Един от дните, в които най-силно се усещам горделив, че съм българин
19 февруари е един от дните, в които най-силно се усещам горделив с това, че съм българин! Горд, че страната ни е родината на Васил Левски! Това се споделя в публично послание на премиера Кирил Петков във връзка 149 години от гибелта на Апостола, оповестено на формалната фейсбук страница на Министерския съвет.

" За близо век и половина от гибелта на Апостола, неговото завещание и завет се трансфораха в най-истинския учебник по родолюбие и почтеност ", отбелязва министър-председателят. Той напомня думите на Апостола: " Дела трябват, а не думи ". Кирил Петков акцентира, че Васил Левски е знак на непорочност. Според него той е и признакът, който ни сплотява. " Поклон и благодаря! ", приключва обръщението си Петков.
Шествие на " Левски "
https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/levski-klub-bta.JPEG " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 600 " />

https://www.clubz.bg/uploads/2022/02/levski-klub1-bta.JPEG.JPG " border= " 0 " alt= " " width= " 800 " height= " 534 " />

Ръководството, треньорският щаб и футболистите на " Левски " също се записаха по традиция измежду поднасящите венци на паметника на Апостола на свободата. Синьо шествие се понесе към монумента часове преди мача във вътрешното състезание с " Локомотив " - Пловдив.

Начело бяха мажоритарният притежател на клуба Наско Сираков, старши треньора Станимир Стоилов, както и от капитанът на отбора Николай Михайлов.
Нов монумент в с. Николичевци
Нов монумент на Васил Левски беше открит в с. Николичевци, община Кюстендил.

" Мечтата ни в селото да има монумент на Апостола на свободата е от години и най-сетне тя се реализира, с помощта на организацията на Вътрешна македонска революционна организация ", сподели кметицата на селото Спаска Методиева.

Бюст-паметникът е с височина от два метра и тегло 1300 кг. Той е направен от каменоделеца Димитър Антов - общински консултант в Столична община.

Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР