14 Юни Правителствата на Великобритания и САЩ се договориха да

...
14 Юни Правителствата на Великобритания и САЩ се договориха да
Коментари Харесай

Великобритания и САЩ ще развиват заедно иновативни технологии

14 Юни
Правителствата на Англия и Съединени американски щати се договориха да задълбочат връзките в разнообразни области на технологиите, в това число да си сътрудничат за бъдещото развиване на 6G, като част от упоритостите на двете страни " да управляват световната научноизследователската и развойна активност, да основават работни места и да подсигуряват сигурността на жителите ".

Споразумението обгръща както съдействие в научните области, по този начин и развиване на научноизследователска и развойна активност, фокусирана върху основаването на благосъстояние, битка с неравенството и гарантирането на демократични полезности и отворени общества.

Сделката беше оповестена по време на визитата на американския президент Джо Байдън във Англия за годишната среща на върха на Г7.

И двете страни се стремят да си подсигуряват, че техните полезности и правилата на отворения пазар са вградени в основите " на световното планиране и потреблението на технологиите ".

Те възнамеряват да се концентрират върху редица области, включително резистентност и сигурност на сериозните вериги за доставки, технологии за акумулатори и изкуствен интелект. Двете страни ще работят за възстановяване на достъпността до потока от данни " в поддръжка на икономическия напредък, сигурността и научно-техническия напредък ".

Освен това Англия и Съединени американски щати ще работят дружно, с цел да " осъществят цялостния капацитет на квантовите технологии " в опит да подобрят функционалността и продуктивността на устройствата.

Дигиталният секретар на Обединеното кралство - Оливър Даудън - разяснява, че съглашението бележи нова епоха на съдействие с " най-близкия ни съдружник, в което ние се ангажираме да използваме технологиите за основаване на разцвет и да подсигуряваме сигурността и сигурността на нашите жители за години напред ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР