14 паралелки в Пловдив и региона се закриват за учебната

...
14 паралелки в Пловдив и региона се закриват за учебната
Коментари Харесай

Закриват 11 паралелки в Пловдив

14 паралелки в Пловдив и района се закриват за образователната 2018/ 2019 година. Това разгласи шефът на РУО Пловдив Иванка Киркова, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . Заради отлив на интерес или най-малък подобен 11 паралелки в пловдивски учебни заведения и по една в Карлово, Куклен и Лъки ще бъдат закрити.

Основно става дума за паралелки в професионални гимназии, единствено една обаче е дуална - " Машини и системи " в ПГ по Секретен сътрудник в Куклен. Такава паралелка има в пловдивската гимназия " Проф. Цветан Лазаров ".

Киркова успокои, че за дуалните паралелки ще има възпитаници. Разбира се какъв брой (защото някои са предпазени и минималният брой възпитаници в тях би трябвало да е 13) ще стане ясно след трето класиране.

Директорката на РУО Пловдив регистрира също, че към 1000 седмокласници нямат предпочитание да продължат образованието си.

" 938 деца не са подали документи да бъдат класирани в учебно заведение, в което да продължат образованието си ", разясни Киркова и добави, че данните са съпоставими с тези от предходната година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР