14-годишно сираче раздава юмруци на възпитателка на Центъра за семейно

...
14-годишно сираче раздава юмруци на възпитателка на Центъра за семейно
Коментари Харесай

Сирак раздава юмруци на възпитатели от дом, звънят всеки ден в полицията

14-годишно сираче раздава юмруци на възпитателка на Центъра за фамилно настаняване в Ловеч. В края на март момчето било настанено в центъра за младежи с увреждания от Смолян в Ловеч. Още първата вечер младежът налетял на пердах на една от възпитателките, която отказала да го пусне да излезе на открито, оповестява „ Монитор “.

„ Каза, че ще ме удуши. Аз държах паникбутона и му споделих: „ Ха си ме стиснал, ха съм натиснала бутона " и той ме пусна “, описа възпитателката. Персоналът на Центъра за настаняване за деца с увреждания твърди, че Митко имал боязън единствено от полицията

Затова всеки ден възпитателите звънели в районното с недоволства от момчето и по този начин си осигурявали полицейска защита на смени.

Възпитателите настояват, че 14-годишният младеж се опитал да убие шеф на Центъра. Когато отишли в психиатрията с Митко, лекарите им споделили, че не могат да му дадат успокоителни, нито да го хоспитализират. Работещите на центъра в Ловеч възнамеряват митинг с искане 14-годишното момче да бъде изведено от вкъщи.

„ Той е опасност както за нас, по този начин и за останалите деца и младежи в центъра “, настояват възпитателите. Те към този момент са поискали заповедта за настаняване на Митко в центъра в Ловеч от 23 март да бъде анулирана.

До преместването на момчето се стигнало, откакто Центърът за деца с увреждания в Смолян бил преструктуриран в заведение за младежи без болести. Причината за смяната на статута била неналичието на подготвен личен състав, който да работи с децата с увреждания. Заедно с Митко в центъра в Ловеч отпътува още едно дете – Махмуд.

„ Те бяха от най-тежките ни случаи, само че всички би трябвало да знаят, че тези деца нямат виновност за това. Те са такива, тъй като по този начин са се родили, получили са някакво увреждане и във времето уврежданията са се задълбочили “, съобщи шефката на Регионалната дирекция „ Социално подкрепяне “ в Смолян Петя Пампорово.

„ Търсят се най-хубавите благоприятни условия за настаняване на момчето, съгласно неговото заболяване и съществуващите благоприятни условия за това”, обясниха пред „ Монитор “ от Агенция за обществено подкрепяне.

С момчето към този момент работи психолог и експерт към Дневен център за деца и възрастни с увреждания в Ловеч.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР