14-годишно момиче се самоуби дни, след като е станало жертва

...
14-годишно момиче се самоуби дни, след като е станало жертва
Коментари Харесай

14-годишно момиче се самоуби, след като бе изнасилено на гробище

14-годишно момиче се самоуби дни, откакто е станало жертва на групово обезчестяване на гробище в Белгия, оповестява BBC News.

Момичето си е уговорило среща с другар на гробището в Гент на 15 май. Младежът обаче пристигнал с още четирима другари. Те нападнали девойката и я изнасилили. А след нападението разгласили фотоси от мястото на престъплението в интернет.

Бащата на жертвата споделя, че щерка му е реагирала доста остро на изтеклите в обществената мрежа фрагменти. „ Тези изображения бяха последната капка. Целият ѝ свят се срина “, споделя той. Четири дни след зверството, на което станало жертва, момичето се самоубило. Полицията е арестувала двама обвинени - на 18 и 19 години, които ще бъдат изправени пред съда. Други трима участници в изнасилването - на 14 и 15 години, са изпратени в специфична поправителна институция, съобщи Блиц.

Случаят провокира необятен резонанс измежду белгийските политици. Държавният секретар по въпросите на равенството Сара Шлиц се ангажира да предприеме дейности за попречване на разпространяването на изображения на полово принуждение в интернет, оповестява BBC News. Лизбет Стивънс, специалист по равенството сред половете, показва, че нападението „ за жалост не е индивидуален случай”, добавяйки, че всяка година в Белгия се записват към 200 групови изнасилвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР