14-годишно момиче с верига на крака е намерено в двора

...
14-годишно момиче с верига на крака е намерено в двора
Коментари Харесай

Жена от Провадия връзвала 14-годишната си племеница с верига и катинар

14-годишно момиче с верига на крайници е открито в двора на учебно заведение в Провадия от инцидентен минувач. След подадения от жителя сигнал на място дошъл полицейски патрул. Детето е отведено в полицията.

Момичето е било настанено в дома на вуйна си като приемно семейство с решение на Провадийския областен съд през 2013 год. Срокът на настаняването бил тригодишен. Той е продължен и работи и сега. Според информацията лелята Г.И. връзвала 14-годишната си племенница с железна верига с катанец за легло, тъй като постоянно бягала.

Днес момичето е съумяло да отключи катинара и да избяга още веднъж. Според обясненията на лелята то бягало, с цел да прави обири. Само за последните дни съумяло да избяга от вкъщи на вуйна си повече от 20 пъти.

За скандалния случая е известена Агенцията за протекция на детето. Прокуратурата е назначила съдебнопсихиатрична експертиза на 14-годишното момиче, което е ученичка в осми клас в локално учебно заведение. Образувано е досъдебно произвеждане за незаконно отнемане от независимост на малолетен.

Действията по следствието не престават.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР