14-годишно момиче изчезнало в бурното море край Варна във вторник

...
14-годишно момиче изчезнало в бурното море край Варна във вторник
Коментари Харесай

Спасител: Туристите не изпълняват нашите указания, често сме обиждани, че сме страхливци

14-годишно момиче изчезнало в бурното море край Варна във вторник не се съобразило с предизвестията на спасителите. То било част от огромна група деца, които влезнали да се къпят при червен байрак.

Организираната издирвателна акция към този момент не дава резултат. През нощта акцията бе прекъсната, само че през днешния ден напъните на спасителите не престават.

В продължение на няколко дни флагът е бил червен, а спасителите са призовавали хората да не влизат в морето, защото е неразрешено.

„ Те обаче освен не извършват нашите инструкции, а постоянно сме и обиждани, че сме страхливци”, сподели пред БТВ старши спасителят Георги Есов, който е бил на плажа по време на случая.

„ Единственото средство, с което можем да ги спрем, е свирката. Никой обаче не се преценява с нас. Когато има възбрана е безусловно безхаберие да пуснеш децата си сами в тези вълни”, добави той.

Затова спасителят приканва да има плажна полиция, която да има пълномощията да глоби хората, които без да пита влизат в морето при червен байрак.

Тази заран водолази започнаха издирвателна интервенция. Условията обаче са тежки - морето е с доста дънни ями на дълбочина от 2 до 5 метра. Има и мощно течение. При тези условия интервенцията ще бъде затруднена, изясни Камен Кукуров, шеф на щаба на Военноморските сили.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР