14-годишният Васил С. Г. ще остане за постоянно в ареста

...
14-годишният Васил С. Г. ще остане за постоянно в ареста
Коментари Харесай

Лоша новина за единия от малолетните душмани на Димо Кокала СНИМКИ

14-годишният Васил С. Г. ще остане за непрекъснато в ареста за убийството Димо Димчев в хасковското село Александрово. Това реши през днешния ден арбитър Йонко Георгиев в днешното закрито правосъдно съвещание в Хасковския областен съд, предава Хасково нет.

Трупът на 61-годишния мъж бе открит на 25 ноември 2019 година на тротоара, на метри от къщата, в която живеел. По-късно бе арестуван малолетният племенник на хазяина на убития.

Цигани със скандална версия: Няма да повярвате кои са жестоките убийци на Димо Кокала СНИМКИ


Снимка: Хасково нет

Като съпричастен към убийството на Димо по прякор Кокала бе отведен в Районното ръководство и 13-годишният наследник на хазяина на жертвата.

Напрежение в Александрово след жестокото ликвидиране на Димо Кокала ВИДЕО

Малолетното момче обаче не предстои на наказателна отговорност, поради което бе освободено след приключване на мярката му за протекция.

Момчетата срещнали Димо и се скарали, при което мъжът извадил нож, а те го пребили смъртоносно. Като видели, че е мъртъв, го изнесли на улицата за прикриване на дейностите си, а ножът захвърлили към къщата.


Снимка: БулФото

Установено е, че убитият има мозъчен кръвоизлив, шест счупени ребра, кръвоизлив в коремната празнина и голям брой повърхностни рани и охлузвания по краката, които са причина за гибелта.


Снимка: БулФото

Така наблюдаващият прокурор по делото Николай Гугушев изиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража " единствено за 14-годишния Васил, което бе почетено от съда.


Снимка: БулФото

Днешното решение предстои на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

По закон малолетният може да получи наказване отнемане от независимост до 10 години, поради възрастта му.

Според проверяващите той е бил прочут на Детска педагогическа стая поради кражба и безчинство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР