14-годишната Христина Иларионова от Русе е дете на Българската Коледа.

...
14-годишната Христина Иларионова от Русе е дете на Българската Коледа.
Коментари Харесай

Българската Коледа помага на 14-годишната Христина от Русе

14-годишната Христина Иларионова от Русе е дете на " Българската Коледа ". Тя е с диагноза детска церебрална парализа и близо 10 години средствата от акцията ѝ оказват помощ за нужната ѝ рехабилитация. Благодарение на това, момичето към този момент може независимо да прави извършения. Христина и околните ѝ се надяват и тази година на щедростта на хората.


Христина в този момент е в 8. клас в учебно заведение „ Васил Левски ", само че се образова самостоятелно у дома и е отлична ученичка.
Христина Иларионова: Най-любимите ми и забавни предмети са британски, български и испански, нищо, че испанския го изучавам извънкласно.
Всеки ден отделя време и за рехабилитация. Дали вярата да се изправи от инвалидната количка я прави упорита, или упоритостта ѝ вдъхва вяра, само че момичето към този момент има сериозен прогрес в раздвижването.
Христина Иларионова: Правя коремни преси, лицеви упори, ходя на успоредка, вардя равновесие на топка, с цел да имам повече мощ и да имам късмет да проходя.Александър Жигаурсов - рехабилитатор: С много работа достигнахме до състояние, което аз и тя независимо да правим упражненията.
За ежедневната рехабилитация обаче са нужни 360 лева месечно.
Александър Жигаурсов - рехабилитатор: Защото дълготрайната ни цел е тя да стане допустимо най-самостоятелна в самообслужване, напредване.
За поддръжката, която им оказва години наред " Българската Коледа ", Христина и фамилията ѝ са безпределно признателни.
Маргарита Неделчева, баба на Христина: И най-много съпричастността на хората - това ни радва, че всички от сърце ни оказват помощ. Благодаря!
А Христина подарява на децата с увреждания от своята вяра и непримиримост.
Христина Иларионова: Да не се отчайват и да не се предават, тъй като постоянно има метод.
За себе си Христина има вяра, че ще успее някой ден да сбъдне фантазията си да посети Испания или Аржентина.
Вижте повече за акцията Българската Коледа
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР