133 кучета са осиновени от приютите на ОП Екоравновесие през

...
133 кучета са осиновени от приютите на ОП Екоравновесие през
Коментари Харесай

Екоравновесие: Отново изхвърлят домашни кучета на улицата

" 133 кучета са осиновени от приютите на Оперативна програма " Екоравновесие " през първите два месеца на тази година " - сподели шефът на общинското дружество доктор Милена Павлова. За този интервал за понижаване на популацията на бездомни животни са кастрирани 281 кучета. Продължава и акцията за кастриране на дворни кучета от крайградските региони.

" За страдание още веднъж се следи изхвърляне на домашни кучета на улицата, като най-често се изоставят нежеланите генерации на домашни любимци. Само преди месец пред един от приютите са изоставени 4 кученца на приблизителна възраст 2 месеца. Те са настанени в приюта в " Сеславци ". Пит, Панда, Прея и Пан към този момент са обезпаразитени и ваксинирини и могат да бъдат осиновени. Кутретата са в чудесно здравословно положение, обичат да си похапват и се надявам скоро да намерят комфортен дом и обич - сподели доктор Павлова.

Своя собственик чака и Белла. Малката Белла попада в приюта дружно със майка си и своите братчета и сестрички. Кученцето прекарва тежко инфекциозно заболяване, което визира кученца на нейната възраст. След извършено лекуване е избавена и към този момент търси обятия и човек, които да я обича и да се грижи за нея, показа доктор Павлова и прикани всички стопани, които имат домашни любимци, да ги имунизират, с цел да няма изоставени кученца по улиците на града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР