1300 тона пластмаса за еднократна употреба ще премахне Air France

...
1300 тона пластмаса за еднократна употреба ще премахне Air France
Коментари Харесай

1300 тона пластмаса изхвърля Air France от самолетите си до края на годината

1300 тона пластмаса за еднократна приложимост ще отстрани Air France до края на 2019 година от борда на цялата си флотилия, разгласи френската самолетна компания.

Количеството се равнява на 210 милиона пластмасови предмета, които ще бъдат сменени с устойчиви други възможности. 100 милиона пластмасови чаши ще правят отстъпка място на хартиени, 85 милиона пластмасови принадлежности за хранене ще бъдат сменени с направени от биоразградими материали, а пластмасовите бъркалки ще бъдат заместени от 25 милиона дървени.

От 2015 година насам превозвачът не употребява пластмасови сламки, което е понижило използването на пластмасови произведения с 1,3 милиона. Стъпката е част от напъните, които Air France поставя, с цел да понижи своя екологичен отпечатък и да предложи на клиентите си отговорно пътешестване. Действията на самолетната компания са ориентирани в три посоки – понижаване и компенсиране на излъчванията на CO2, понижаване, преработване и преправяне на отпадъците и понижаване на шума от нейната активност. Усилията на групата на Air France от 2011 година насам са довели до понижаване на въглеродните излъчвания на пасажер с 20%.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР