13 станаха областите с над 100 заразени с COVID-19 на

...
13 станаха областите с над 100 заразени с COVID-19 на
Коментари Харесай

COVID картата на България: 13 станаха областите в жълтата зона 

13 станаха областите с над 100 инфектирани с COVID-19 на 100 хиляди души. Това демонстрира информация за доказаните случаи в страната към 13 юли. 

В жълтата зона в сряда влязоха Благоевград, Габрово и Стара Загора и се причислиха към Бургас, Варна, Враца, Добрич, Перник, Пловдив, Разград, София, София-град и Ямбол. 

Страната е в равнище 2 по този индикатор, като двуседмичната заболеваемост във вторник доближи 137.46 на 100 хиляди души

Данните от картата на епидемиологичната конюнктура по райони : След като западният район 1 влезе в зеления първи стадий , 5-дневната прогноза демонстрира, че в него се чака да влязат и район 3 и район 5 . Те обгръщат областите Силистра, Добрич, Разград, Търговище, Шумен, Варна, Сливен, Бургас, Ямбол и Стара Загора. 

I  етап от Плана за развиване на пандемията предвижда разширяване на обсега на обекти и действия, по отношение на които са въведени противоепидемични ограничения , управление спазването на ограничения, основаване на организация за надзор и наблюдаване на ограниченията . В сферата на образованието също са заложени съответни Коронавирус ограничения : Изследване за COVID-19 с бързи антигенни проби един път седмично на учениците и на педагогическия и непедагогическия личен състав. Преустановява се провеждането на проведени действия с възпитаници, включващи посещения на музеи, изложения, естествени обекти и други мероприятия с културна, опознавателна и възпитателна цел, планувани екскурзии, зелени учебни заведения, туристически пътувания и др. 

 

Към момента Министерският съвет обсъжда нов народен проект за пандемията от ковид, в който да са написани вероятните Коронавирус ограничения. Вероятно ще бъде въведено наложително носене на маски в здравни и обществени заведения, както и тук-там, на които се събират доста хора. Това разгласи по-рано основният държавен здравен контрольор. доцент Ангел Кунчев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР