13 палестинци бяха убити в сряда при израелски въздушен удар

...
13 палестинци бяха убити в сряда при израелски въздушен удар
Коментари Харесай

13 палестинци са убити при израелски въздушен удар в Газа

13 палестинци бяха убити в сряда при израелски въздушен удар против събиране на палестинци в квартал Шейх Радван в северната част на Газа.

Очевидци споделят, че други също са били ранени при израелския въздушен удар, осъществен в региона на Ал Джиср в Шейх Радван.

Израелски дрон е изстрелял минимум една ракета против палестинците, които се събират, с цел да имат достъп до интернет, прибавиха те.

Палестинските здравни управляващи към момента не са коментирали случая и не са оповестили публично броя на жертвите.

Израел води смъртоносна военна атака против линията Газа след трансгранична офанзива на 7 октомври, водена от Хамас, при която бяха убити към 1200 израелци.

Близо 33 900 палестинци, най-вече дами и деца, са били убити от този момент в Газа, а над 76 500 са ранени на фона на всеобщо заличаване и дефицит на артикули от първа нужда.

Израелската война тласна 85% от популацията на Газа към вътрешно разселване на фона на осакатяваща обсада на множеството храни, чиста вода и медикаменти, до момента в който 60% от инфраструктурата на анклава е развалена или унищожена, съгласно Организация на обединените нации.

Израел е упрекнат в геноцид в Международния съд, който през януари издаде краткотрайно решение, нареждащо на Тел Авив да подсигурява, че неговите сили не правят актове на геноцид и подсигурява, че се дава филантропична помощ на цивилни в Газа.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР