13-годишно дете се нуждае от 20 000 лева за животоспасяваща

...
13-годишно дете се нуждае от 20 000 лева за животоспасяваща
Коментари Харесай

13-годишно дете се нуждае от животоспасяваща операция

13-годишно дете се нуждае от 20 000 лв. за животоспасяваща интервенция. Семейството му обаче няма задоволително средства, с цел да може Люси да живе.

Момичето е със 120 градуса деформиране на гръбнака.

„ Изместил е вътрешните органи и пречи на дишането и на храненето й. Той може дотам да притисне белите дробове, тъй че те да колабират и оттова нататък просто възможностите да оцелее човек са минимални”, изяснява майката пред Нова телевизия.

Люси си пожелава да й се оправи гръбнака и да стане майка.

От 13-години до момента детската церебрална парализа не е била зложелател в този дом. „ Животът ни прави мощни, тестванията, когато ги преодоляваме, съгласно мен ставаме по-силни”, изяснява майката. Майката, Елизавета, се е посветила на призванието да се усмихва, да не покачва звук, да не хленчи и да не упреква никого за ориста си. Намерила е най-хубавите лекари, да оперират Люси. „ Това е доста тежка интервенция, тя се води най-тежката хирургична намеса в детска възраст, продължава над 10 часа, с огромна кръвозагуба е”, изяснява тя.

За интервенцията има клинична пътека. Но за импланта, струващ общо 40 000 лв., би трябвало да заплати Елизавета. За броени часове идеята на Люси събира десетки почитатели във Фейсбук.

Ако желаете да помогнете, може да го извършите по следния метод:

Дарителска сметка: Първа Инвестиционна Банка IBAN: BG31FINV91501317094086 BIC: FINVBGSF Титуляр: Людмила Владимирова Минева DMS: Изпратете дарителски SMS с текст на латиница DMS LUSI на номер 17 777 (за клиенти на Telenor, VIVACOM и Mtel)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР