13-годишен българин е заподозрян в убийството на бездомник в Германия,

...
13-годишен българин е заподозрян в убийството на бездомник в Германия,
Коментари Харесай

13-годишен българин е арестуван за убийство на бездомник в Германия

13-годишен българин е обвинен в убийството на скитник в Германия, оповестява немскоезичното издание " Welt ".

Престъплението е осъществено в четвъртък вечерта, когато 31-годишният скитник е влезнал в спор с четирима младежи на пристанището в Дортмунд. Видеозапис от мобилен телефон демонстрира по какъв начин момчето намушква с нож мъжа, а аутопсията продължава няколко прободни рани върху тялото на жертвата.

Сигурно е, " че съдбовните удари с нож са нанесени от едно от децата, ненавършило пълноправие, за което се носи наказателна отговорност ". Предполагаемият причинител е българин, като няма данни той и убитият да са се познавали авансово.

Групата от младежи се е пробвала да избяга от мястото на престъплението, само че единствено минути по-късно всички четирима малолетни са били арестувани. Това са 13-годишното момче, друго дете на същата възраст и двама младежи на 14 и 15 години. Заподозреният причинител отхвърля да е направил закононарушението и упреква друго лице. На този стадий обаче събраните доказателствата сочат него като главен обвинен.

В момента полицията търси хипотетичното оръжие, а по случая тече следствие.

Момчето към този момент е освободено от ареста и е предадено на родителите си. То обаче не може да бъде подведено под наказателна отговорност поради възрастта си. В Германия децата по принцип не могат да бъдат обвинени. Едва от 14-годишна възраст се смята, че те са способни да разпознават кое е вярно и кое не и да се държат по съответния метод.

Така даже и когато едно дете извърши ликвидиране, то не може да бъде вкарано в пандиза. В такива случаи виновни са други органи, като службата за протекция на децата и младежта. В незабавни случаи и по преценка на специалисти е допустимо провинилите се да бъдат настанявани в детски или юношески психиатрични отделения.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР