13 финтех компании и две физически лица, свързани с Русия,

...
13 финтех компании и две физически лица, свързани с Русия,
Коментари Харесай

Укриване на криптоактиви: САЩ санкционират свързани с Русия финтех компании

13 финтех компании и две физически лица, свързани с Русия, са подложени на наказания от страна на Съединени американски щати. Причината - хипотетично създаване или предложение на услуги за виртуални активи, които са били употребявани за отбягване на забрани. Това излиза наяве от изказване, оповестено от Министерството на финансите на Съединени американски щати и представено от интернационалните организации.

" Русия от ден на ден се обръща към различни механизми за заплащане, с цел да заобиколи глобите и да продължи да финансира войната си против Украйна ", съобщи Браян Е. Нелсън - заместник-министър на финансите във връзка с тероризма и финансовото разузнаване, представен от Bloomberg.
 Снимка 534269
Източник:

Експертът акцентира, че американското Министерство на финансите ще продължи да изобличава и глоби фирмите, които се стремят да оказват помощ на глобените съветски финансови институции да се свържат още веднъж с световната финансова система.
 Съединени американски щати постановат наказания на турски компании - каква е повода
Съединени американски щати постановат наказания на турски компании - каква е повода

Различни физически лица и компании от Турция са в последния лист с американски наказания против бизнеса

Санкционираните компании включват основаните в Москва финтех компании B-Crypto, Masterchain, Atomaiz, Veb3 Tekhnologii и Veb3 Integrator, както и основаната в Кипър Tokentrust, която е мажоритарен притежател на Atomaiz.

Обект на наказания са и две физически лица - Игор Вениаминович Кайгородов, мажоритарен притежател на Veb3 Технологии и Veb3 Integrator, както и Тимур Евгениевич Буканов, който е притежател на TOEP.

Криптовалутите, които оферират различно и евентуално запазващо поверителността средство за трансгранично заплащане, се появиха като жизненоважен финансов инструмент за руснаците след началото на войната  в Украйна.

Докато доста от интернационалната финансова помощ се излива в Украйна под формата на криптовалути, токени и приложения, които улесняват крипто търговията, тези механизми са употребявани от ден на ден и от свързани с Русия субекти за отбягване на глобите.

Преди началото на войната криптоборсите, свързани с Русия и Украйна, представляваха повече от половината от всички интернационалните размери на противозаконни криптофондове, по данните на отчет, оповестен от компанията за блокчейн разузнаване TRM Labs.
 31 милиона европейци влагат в крипто - страните от Източна Европа оглавяват класацията
31 милиона европейци влагат в крипто - страните от Източна Европа оглавяват класацията

Украйна се оказва лидер
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР