13 души са ранени след експлозия във френския град Лион.

...
13 души са ранени след експлозия във френския град Лион.
Коментари Харесай

13 станаха ранените в Лион


13 души са ранени след детонация във френския град Лион. Сред тях е и едно дете, оповестява телевизия BFMTV. Всички ранени към този момент са настанени в лечебни заведения, написа БГНЕС.

Взривът е избухнал в 17,30 часа локално (18.30 часа българско време) в центъра на града, към пекарна на пресечките на улиците „ Виктор Юго “ и „ Сала “ - близо до площад " Белкур ", една от забележителностите на града.

По предварителна информация повода за детонацията е пакет бомба. Според силите на реда мъж на велосипед е оставил съмнителния пакет с експлозивите. Очевидец твърди, че първо се е чула една по-силна детонация, която е последвана от една по-слаба. Гражданите са се уплашили и тръгнали да бягат към близкия площад.

Местните управляващи приканват жителите да заобикалят мястото на случая. Районът, където се разигра нещастието, е бил отцепен от полицията. Разследването е поето от Антитерористичната дирекция във френското вътрешно министерство.

Френският президент Еманюел Макрон изрази своята поддръжка за потърпевшите. Той дефинира случилото се като нахлуване. „ В Лион беше осъществена офанзива... За момента няма жертви, има единствено ранени. Мисля за потърпевшите и техните фамилии “, сподели президентът.

Лидерът на крайната десница Марин Льо Пен осъди терористичния акт и прикани за бързото откриване на причинителите му.

От Външно министерство оповестиха, че към 21 часа няма информация за потърпевши българи. Очаква се публична информация от полицията за самоличността на потърпевшите. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общественост във френския град, които са го уведомили, че непрекъснато живеещите ни сънародници там са живи и здрави.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР