13 души са арестувани в Белгия и 13 във Франция

...
13 души са арестувани в Белгия и 13 във Франция
Коментари Харесай

26 арестувани след разследване за камиона ковчег във Великобритания

13 души са задържани в Белгия и 13 във Франция в границите на следствие, почнало, откакто през октомври 2019 година в хладилен камион във Англия бяха открити телата на 39 виетнамски мигранти, съобщи Франс прес, като се базира на белгийската и френската прокуратура.

Контейнерът, в който бяха открити телата, идваше от белгийското пристанище Зеебрюге и някои от починалите бяха обитавали в Белгия преди да заминат, посочи белгийската федерална прокуратура.

Разследването на тази покруса, осъществено в съдействие от Англия, Ирландия, Франция и Белгия, докара до 16 обиска на белгийска територия, множеството в Брюксел. Задържани са общо 13 души- 11 виетнамци и двама мароканци.

В региона на френската столица също са осъществени 13 ареста, заяви прокуратурата в Париж, без да посочи националността им. Задържаните са обвинени в съучастничество в огромен трафик на хора сред Франция, Белгия и Англия.

Според източник, осведомен със случая, множеството арестувани във Франция също са виетнамци, добавя френската организация, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР