13 души, нарушили задължителната карантина за коронавируса у нас, се

...
13 души, нарушили задължителната карантина за коронавируса у нас, се
Коментари Харесай

13 нарушили карантината, издирват ги

13 души, нарушили наложителната карантина за ковид у нас, се търсят с полиция. Всички те са от пловдивско, заяви Нова тв.  Бегълците са на друга възраст и неотдавна се прибрали от Италия, Австрия и Германия. Трима от тях са от пловдивското село Борец. Мъжете, които са сложени под карантина, нощес били видяни да се разхождат из центъра на селото.

Продавачката в локалния магазин Марияна Генова споделя, че тримата не са влизали в обекта й да пазарят, само че измежду жителите в селото се усещало боязън. „ Страх ги е. Купуват самун и се прибират, с цел да не пламне цялото село ”, споделя дамата. 

Тримата мъже преди обяд са били издирени и върнати с полиция в домовете им. Връчена им е заповед, че в случай че нарушат възбраната ги чака затвор до една година и санкция до 5 хиляди лв.. Депутатите трансформираха през вчерашния ден Наказателния кодекс и усилиха наказването на 3 години затвор. При епидемии нарушаването на карантината ще се санкционира още по-строго – с 5 години решетки.

Часове наред полицията издирвала и жена от град Куклен. Тя се е върнала от Италия и е трябвало да е под карантина. „ Отишла до магазина, открихме я с Министерство на вътрешните работи в един огромен търговски център ”, сподели регионалният шеф Дани Каназирева.

55-годишната жена от Пловдив, която напусна Инфекциозната клиника в града и наложително беше върната е с негативна проба за ковид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР