13-а годишна среща на правителството с бизнеса обсъжда пътя към

...
13-а годишна среща на правителството с бизнеса обсъжда пътя към
Коментари Харесай

13-а годишна среща на правителството с бизнеса обсъжда пътя към Еврозоната

13-а годишна среща на държавното управление с бизнеса разисква пътя към Еврозоната
Пътят към Еврозоната, резултатите върху стопанската система и какво би трябвало да направи бизнесът, с цел да е подготвен за тази стъпка – това са основните тематики, които ще обхване 13-ата годишна среща на бизнеса с държавното управление.

Програмата на конференцията ще показа значимите промени и задължения, които държавното управление би трябвало да направи, с цел да подсигурява приемането на България в ERM2 и последващата интеграция в съюза, оповестиха от държавната пресслужба.

Участниците ще чуят съответни периоди и ще могат да зададат своите въпроси към хората, които взимат решения, както и към анализаторите, които имат най-задълбочен взор върху опита на други европейски страни.

Министър-председателят Бойко Борисов, заместник-председателят на Европейската комисия, отговарящ за еврото и обществения разговор Валдис Домбровскис, шефът на Център за европейски политически проучвания (CEPS) Даниел Грос, финансовият министър Владислав Горанов, шефът на Българска народна банка Димитър Радев и доста други основни представители на властта ще се срещнат с изпълнителни шефове на едни от най-големите компании в България, с цел да дискутират значимите промени и задължения, които държавното управление би трябвало да направи, с цел да подсигурява приемането на България в ERM2 и последващата интеграция в съюза, а също и по какъв начин бизнесът гладко да се приготви за смяната.

Решението на ръководещите да подхващат тази крачка е историческо и е измежду най-позитивните вести за бизнес средата през последните години. Влизането на България във валутния съюз ще има и съществени политически последици, защото ще сложи страната ни в най-вътрешния кръг на Европейския съюз.

Основни тематики, които ще се разискват на събитието: какво следва пред България през 2019: целите на правителството; какъв брой огромен е рискът за разделяне сред страните от Еврозоната и останалите и къде е мястото на България; политики и промени, които ще приближат България до Еврозоната; резултатът на еврото върху бизнеса; по какъв начин участието в Еврозоната ще се отрази върху стопанската система и по какъв начин бизнесът да се приготви. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР