120 арестанти и осъдени в момента се контролират с електронни

...
120 арестанти и осъдени в момента се контролират с електронни
Коментари Харесай

Нарушител на домашния арест се оправдава: Кучето ми отхапа гривната

120 арестанти и наказани сега се управляват с електронни гривни. Държавата разполага с 250 устройства, като преди 4 години плати близо милион и половина европейски средства за устройствата и софтуера. Митьо Очите, Ветко и Маринела Арабаджиеви, Йоан Матев, упрекнат за убийството в Борисовата градина - всички те са били под домашен арест и следени с електронни гривни, споделя bTV.

С гривни се управляват лишени от независимост в затворнически общежития, тези на пробация, както и обвинените и подсъдимите, които са под " домашен арест ".

А тематиката с гривните и успеваемостта им стана настояща около Васил Михайлов - синът на пернишки прокурор, упрекнат за побои, който разгласи, че е нарушавал домашния си арест. Михайлов се управлява с гривна. " Има няколко момента, в които е нарушаван периметърът за няколко минути. Има и един случай от 40 минути, за които е изгубен сигнал на гривната ", изясни преди дни правосъдният министър Крум Зарков. Софийският областен съд обаче реши, че няма доказателства Михайлов да е нарушил домашния си арест и отхвърли да му наложи задържане под стража.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР