120 000 избиратели повече могат да гласуват в Кърджали на

...
120 000 избиратели повече могат да гласуват в Кърджали на
Коментари Харесай

Има ли автобуси с изборни туристи в Кърджали

120 000 гласоподаватели повече могат да гласоподават в Кърджали на тези избори спрямо европейските. Липсата на условие за уседналост дава опция на изселници от Турция да се приберат и да гласоподават по непрекъснат адрес у нас.

На автогарата в Кърджали през вчерашния ден и през днешния ден са пристигнали по 8 постоянни рейса, които са били на половина цялостни с по 25 – 30 пасажери. Няма изключителни рейсове, пристигнали от Турция.

Според източници на " По света и у нас " обаче, късно нощес са влезнали 5 рейса с наши изселници, които са показали отрицателен PCR тест изработен по-малко от 72 часа преди влизането у нас, което го освобождава от карантина, и са оставени по родните си села.

Днес екипът ни беше в няколко села, където по лист би трябвало да гласоподават близо 1100 гласоподаватели, само че живеят едвам по 20 – 30 индивида. Видимо се следи раздвижване, само че хората настояват, че не чакат роднините им от Турция да дойдат за изборите поради пандемията.

Разговаряхме и с изселнически организации, те пък настояват, че рейсове с гласоподаватели от Измир и Бурса ще дойдат в Кърджали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР