12 улици в Панагюрище ще бъдат обновени по евро проект.

...
12 улици в Панагюрище ще бъдат обновени по евро проект.
Коментари Харесай

В Панагюрище реновират 12 улици за близо 4,5 млн. лева

12 улици в Панагюрище ще бъдат актуализирани по евро план. В инфраструктурата на града ще бъдат вложени близо 4, 5 милиона лв.. Строителните действия би трябвало да приключат през месец юни идната година, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.
Проектът е ориентиран към възстановяване на градската среда и повишение качеството на живот на хората в град Панагюрище. Общата цел на плана е да се сътвори устойчива, естетична и безвредна градска витална среда, която да способства за по-голяма сигурност за жителите, ускорено икономическо развиване и по-високо равнище на вложенията в района, съобщи БГНЕС.
С европейските средства ще бъде осъществена реорганизация и рехабилитация на тротоарни и пътни настилки и зелени площи на части от 12 улици в град Панагюрище. От Общината прецизираха, че рехабилитацията на уличните настилки, тротоари и зелени площи е съобразена с направеното геодезично снимане по дължината на трасетата, обследването на носимостта на земната основа и оразмеряването на настилката, както и с оптималното решение за обезпечаване на отводняването и връзката с прилежащите улици и отклонения.
Строително-монтажните действия по плана ще се извършват обединяване на компании от Пазарджик и Смолян.
Проектът е на обща стойност 4 489 009,48 лв., от които 85 % или 3 815 658,06 лв. са предоставени като безплатна финансова помощ от Европейския фонд за районно развиване, а останалата част – 673 351,42 лв. са обезпечени посредством национално финансиране.
Кметът на Панагюрище Никола Белишки съобщи, че се надява планът да завърши сполучливо в период. По контракт това би трябвало да се случи до месец юни 2019 година. Изпълнението на плана ще докара до модернизиране на публичните пространства и основаване на привлекателна градска среда, безапелационни са от локалната администрация.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР