12 Според данни на Facebook над 300 млн. потребители използват

...
12 Според данни на Facebook над 300 млн. потребители използват
Коментари Харесай

Facebook официално пусна функцията си за рекламa в Stories формата

12
Според данни на Фейсбук над 300 млн. консуматори употребяват формата Stories

12 Още по тематиката
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (25 септември)

Защо двама публицисти бяха арестувани в полето край Радомир; Coca-Cola за първи път стартира реклама, снимана в България; Amazon се подрежда в топ 3 на най-големите рекламни колоси през 2018; TripAdvisor може да се трансформира в обществена платформата и други
25 сеп 2018
Рекламната дрънканица на Nike

Новото рекламно лице, състезателят по американски футбол Колин Каперник, заплаши репутацията на спортния бранд
21 сеп 2018 Фейсбук показа нови благоприятни условия за реклама в най-голямата обществена платформа. Рекламодателите към този момент могат да нареждат марките си във формата Stories, през който да доближават до своите консуматори.

Новата услуга беше тествана на разнообразни пазари, а в този момент към този момент е налична за компании от целия свят, в това число и България. Форматът, разрешава показване на рекламни визии, видеореклама, опция за непосредствено инсталиране на приложение, трафик на уеб страницата на рекламодателите, brand awareness, или " спонтанна познатост на марката " и други Всички тези благоприятни условия са налични още от предходната година в платформата Instagram, благосъстоятелност на Фейсбук.

Данни за потреблението на формата

Според данни на Фейсбук над 300 млн. консуматори употребяват формата Stories както в обществената платформа, по този начин и и в приложението Messenger. Проучване на Ipsos, поръчано от компанията, демонстрира, че съгласно 62% от хората ползата им към даден бранд или артикул се усилва, откакто го видят в Stories.

От Фейсбук пишат още, че съгласно допитване до потребителите какви дейности подхващат откакто видят обява в Stories, 58% от тях показват, че ревизират уеб страницата на компанията, с цел да получат повече информация, един от двама запитани посещава уеб страницата, с цел да си купи продукта, а 31% отиват да си го купят от физически магазин.

На въпроса какво наличие от марките им е най-интересно да виждат в Stories, 52% от хората споделят, че желаят бърза и лесна за схващане информация, 50% имат предпочитание да научават за нови артикули и 46% желаят през този формат фирмите да им показват потребни препоръки.

Повече млади потребителите

Още в средата на година от Фейсбук оповестиха, че фокус на компанията ще бъде формата Stories, който обаче беше непосредствено изкопиран от Snapchat. Чрез него компанията се пробва да притегли по-младото потомство интернет консуматори, предпочитащи точно обществени мрежи като Snapchat, което е и измежду главните провокации пред платформата.

Според изследване на изследователския център Pew Research Фейсбук към този момент не е желаната платформа измежду младежите, а потреблението измежду тях спада от 71% преди четири години до 51% в този момент. Освен това обществената мрежа слиза на четвърто място по периодичност на потребление след Snapchat, Instagram и YouTube, като последната заема лидерската позиция като най-популярната медийна платформа измежду младежите.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР