12-годишният Александър от Перник беше намерен жив и в относително

...
12-годишният Александър от Перник беше намерен жив и в относително
Коментари Харесай

Намериха жив изчезналия Сашко от Перник

12-годишният Александър от Перник беше открит жив и в релативно положително положение край Радомир след 9 дни в неопределеност, оповестиха за Българска телеграфна агенция от Министерство на вътрешните работи.

Щастливата новина удостовери пред Българска телеграфна агенция и бащата Александър Цветанов. По думите му момчето е открито в зарязан цех край радомирското село Червена могила.

" Намерен е от взаимни екипи от планинари - хора, готови за това нещо - и от сътрудници. ", сподели шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Павел Млеканов.

Александър Цветанов изчезна на 11 ноември при разходка с татко си в локалната планина Голо бърдо.

Днес той е бил открит в шубраци в мъчнопроходим регион до село Червена могила, споделиха източници на Dir.bg. Бил е контактен, само че измръзнал, изискал е вода.



Сашко към този момент е откаран с кола за спешна помощ за обзор в " Пирогов ". Предстои да му бъдат направени прегледи и проучвания. Баща му също е там. Пред столичната болница се събират и доста доброволци, които се поздравявят.

Още фотоси от траялото над седмица търсене на 12-годишния Сашко

 Снимка: Вергил Вердов/Fb

" Малкият Сашко е открит! Жив е! Благодаря на всички за напъните!!! ", написа в обществената мрежа кметът на Перник Станислав Владимиров.



 Снимка: БТА

Сашко изчезна на 11 ноември при разходка в локалната планина Голо бърдо. В огромната акция по издирването му се включиха чиновници на Министерство на вътрешните работи, планински спасители и над 9000 доброволци - с изключение на поданици на региона, в доброволните формирования имаше хора и от други региони на страната. Бащата на изчезналия Александър разгласи и парична премия от 100 000 лева за този, който откри сина му и го докара при него. " От два дни беседвам с другари и доброволци и защото времето напредва, а аз съм обезверен и към този момент съм на ръба на силите си, желая да разглася премия от 100 000 лв. на този, който откри Сашко и го докара. Или - в случай че той е в някакво безпомощно положение, да уточни най-малко мястото, на което може да бъде открит ", съобщи през вчерашния ден по обед бащата.

Днес историята завърши с благополучен край.

 Снимка: Надежда Христова, Dir.bg
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР