12-годишни млади футболисти и журналисти от Европа, Азия, Африка, Северна

...
12-годишни млади футболисти и журналисти от Европа, Азия, Африка, Северна
Коментари Харесай

Българчета с участие в Световното първенство по Футбол за приятелство

12-годишни млади футболисти и публицисти от Европа, Азия, Африка, Северна и Южна Америка станаха част от финалните събития от седмия сезон на Международната детска обществена стратегия „ Футбол за другарство “. Сред участниците бяха младите очаквания на ПФК Лудогорец - Симеон Шишков (защитник), Райан Иванов (полузащитник) и Теодор Обретенов (вратар), както и Анна Шишкова (млад журналист).

Младият публицист от България се причисли към Международния детски пресцентър, с цел да отразява персоналните си усещания от интензивностите по програмата и срещите си с именити персони.

Младите футболисти, представители на България, се включиха в интернационалните тимове, наречени на редки и застрашени типове животни. На 1 юни, на площад „ УЕФА Пич “, ситуиран на площад „ Плаза Майор “ в Мадрид, се организира финалът на Световно състезание „ Футбол за другарство “. Отборът на Antiguan Racer се изправи против Tasmanian Devil, като постоянното време приключи с тъждество, а Antiguan Racer завоюва шампионата с дузпи.

Финалът на Световното състезание бе посетен от ръководителя на борда на шефовете на "Газпром " Виктор Зубков и футболни звезди като Роберто Карлос и Марко Матераци, Андрей Аршавин, Алексей Смертин, Дмитрий Сичев, Селия Сашич и Рикардо Карвальо.

“Програмата „ Футбол за другарство “ извършва значима задача за поощряване на концепцията за тъждество на всички култури измежду децата. Ако децата ни се научат да бъдат другари, да се отнасят с почитание към всички и да не помнят за разликите, те ще могат да изградят по-добро бъдеще.”, споделя легендата на националния тим на Бразилия и Реал Мадрид - Роберто Карлос.

На 31 май българчетата взеха присъединяване във футболна подготовка с младежи от разнообразни националности.

Участниците в седмия сезон програмата гласоподаваха и избраха да присъдят на ФК Ливърпул Купата на деветте полезности, присъждана годишно на най-социално виновния футболен клуб.

Младите посланици на „ Футбол за другарство “ 2019 бяха публични посетители на финала на УЕФА Шампионска лига 2019 на стадион „ Уанда Метрополитано” в Мадрид.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР