12-годишна състезателка по фигурно пързаляне излезе на леда със спукани

...
12-годишна състезателка по фигурно пързаляне излезе на леда със спукани
Коментари Харесай

Часове на стадиона: 12-годишна състезателка излезе на леда кървяща

12-годишна състезателка по фигурно пързаляне излезе на леда със спукани капиляри поради неосигурена съблекалня и часове очакване в студените коридори на Зимния замък в София. Тази обстановката се разиграва на Държавното състезание по фигурно пързаляне, извършено в неделя.

Мартина е играч от шест години,. Когато отива на надпреварата, се оказва, че за нея няма обезпечена съблекалня. Заради студа капилярите ѝ се пукат и тя би трябвало да излезе на пързалката с окървавен нос.



 

 „ Не знаехме, че няма да има съблекалня. Отидохме за държавното състезание в 10:30 часа, защото имаха наложителна подготовка. Оказа се, че няма съблекалня, следобяд към 15 часа преди старта бяхме в Зимния замък. Децата, които не упражняват в Зимния замък, бяха оставени без съблекалня ", описа Кирилка Ангелова.

„ Родителите бяхме облагодетелствани, тъй като имаше място, на което да пием чай и да се стоплим ", сподели тя.

Ангелова изясни, че това не е индивидуален случай, само че е първи при такива температури. По нейни думи при доста от състезателите стои въпросът дали въобще да се състезават под българския байрак, в случай че стигнат до международни шампионати. Причината била точно отношението, което получават младите спортисти на роден терен.

От Министерството на младежта и спорта оповестиха за bTV, че ще създадат инспекция. От Българската федерация по кънки към момента не са коментирали.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР