12 бебета, заченати инвитро, са родени за два месеца –

...
12 бебета, заченати инвитро, са родени за два месеца –
Коментари Харесай

12 бебета са родени по общинската инвитро програма във Варна за два месеца

12 бебета, заченати инвитро, са родени за два месеца – ноември и декември 2021 година, по общинската стратегия за разпределяне на финансова помощ за лекуване на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала с репродуктивни проблеми, оповестиха от дирекция „ Здравеопазване “ към Община Варна.

През предходната година са проплакали 44 бебета, (22 девойки и 22 момчета), а от началото на програмата през 2015 година до момента са родени общо 124 бебета (71 момчета и 53 момичета).

Със средствата, планувани в бюджета на Община Варна, се финансират разнообразни действия за двойки с репродуктивни проблеми. До 2 000 лв. се отпускат за проучвания и операции, които не се финансират от ЦАР, както и за проучвания, операции и/или инвитро процедура със личен генетичен материал. До 3 500 лв. могат да бъдат отпуснати за проучвания, операции и инвитро процедури по донорска стратегия.

Двойките, искащи да аплайват, могат да подават документите (искане, декларация, мед. документация) на гише №13 в постройката на Община Варна. Образци са оповестени на уеб страницата на общината, откъдето могат да бъдат изтеглени (Община Варна – Дирекции и действия – Здравеопазване): https://www.varna.bg/bg/323. Дирекция „ Здравеопазване “ предлага опция за съвещания на двойки, искащи да аплайват за финансиране на действия по асистирана репродукция, след авансово записване на телефон 052/820-239.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР