12 Българската стартираща компания Dronamics разработва карго дронове © Цветелина

...
12 Българската стартираща компания Dronamics разработва карго дронове © Цветелина
Коментари Харесай

Общо 11 стартиращи компании представиха бизнесите си в състезанието на DigitalК

12
Българската започваща компания Dronamics създава карго дронове

© Цветелина Белутова 12
Онлайн платформата CodeBrainer дава достъп на потребителите до отдалечени IT курсове

© Цветелина Белутова Още по тематиката
Проект за обезпечаване на работа на бездомни хора завоюва Chivas Venture 2018

Компанията Change Please получи финансиране от 350 хиляди $
28 май 2018
Хартиен привет с добавена действителност

Българската компания iGreet създава приветствени картички, към които има добавени виртуални изображения
25 май 2018 Над 150 млади компании аплайваха в петото издание на стартъп надпреварата, част от софтуерната конференция DigitalK, проведена от " Капитал " в партньорство с Neveq и Launchhub, което събира на едно място софтуерни експерти и бизнесмени от целия свят.

Жури, формирано от представители на български и задгранични фондове за рискови вложения и бизнес ангели, отличи общо 11 млади компании, които стигнаха до полуфинала на конкуренцията. Те разполагаха с 4 минути, с цел да презентират плановете си пред необятна публика, а три от най-перспективните започващи компании ще стигнат до огромния край, който ще се организира в петък. Победителят ще завоюва парична премия от 10 хиляди евро.

" Критериите за оценяване на плановете ще бъдат иновативност на концепцията, резистентност на бизнес модела, вероятни пазари, на които могат да оферират продукта или услугата си, на какъв стадий от развиването си е компанията, екипът и други ", разяснява пред " Капитал " Стефан Ганчев, ръководещ сътрудник в българския фонд за рискови вложения LAUNCHub.

Полуфиналистите в конкуренция

Българската започваща компания Dronamics създава карго дронове, които могат да придвижват до 350 кг потребен товар на разстояние над 2500 км със скорост 200 км/ч. Те щя летят на височина сред 4.5 и 5 хиляди метра по авансово заложени и утвърдени от управляващите направления.

Основният фокус на българския стратъп Quark VR е създаване на програмен продукт за безжични очила за виртуална действителност, които дават високо качество на графика и картина на фена. Проектът на компанията разрешава също стрийминг на картината на доста консуматори по едно и също време в едно и също пространство.

Българскaтa MedicHome създава платформа, през която лекари дават съвещания въз основата на разказани от потребителите недоволства. В рамките на малко повече от месец по време на тестовия интервал приложението е било конфигурирано над 5000 пъти и през него са били осъществени към 2000 съвещания.

ReCheck е български стартъп, който употребява Blockchain технология, с цел да даде електронна услуга за засвидетелствуване на достоверност. Тази година те са осъществили към този момент пет пилотни плана и имат първите си клиенти.

Yourtutor.us е платформа на екипа на българската daskal.eu, в която преподаватели от Съединени американски щати показват свои лекции на студенти. През нея те могат да дават видеоуроци, домашни и да организират изпити, разполагайки също и с интерактивна бяла дъска. Екипът има създадени сходни платформи за Германия и Русия.

Българската Nasekomo работи върху основаването на мрежа от фабрики, където да разграждат органични боклуци посредством ларвите на черната муха, които след това могат да бъдат употребявани за високопротеинова храна в отглеждането на животни.

Френската Lovys създава онлайн платформа, през която потребителите могат да изберат най-подходящата за тях застраховка, задавайки обособени детайли, които са им нужни към съответния миг, а най-после поучават обща персонализирана цена за услугата.

Френско-българският стартъп Dynaback Team създава интелигентна тениска, която лекува болките в гърба и кръста. Свързвайки я със смарт телефона си, потребителят получава вести по кое време, по какъв начин и за какъв брой време да се движи. Към момента компанията създава първия си първообраз на продукта.

Онлайн платформата CodeBrainer дава достъп на потребителите до отдалечени IT курсове. Словенската компания независимо основава методологията и наличието в платформата и все още има над 1600 регистрирани консуматори, 15% от които са интензивно учащи се.

Българската започваща компания OA Digital създава система, която оказва помощ на фирмите да проучват изискванията, в които работят чиновниците им, проследявайки 21 фактора, които въздействат на продуктивността им, тъй че да подобрят заобикалящата ги среда.

На база технологията за изкуствен интелект компанията от Англия Illumr събира и проучва огромно количество данни, представяйки резултатите от изследванията под формата на диаграми, които спомагат за добиване на най-важната и потребна за потребителите информация.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР