12 891 са разкритите секции за гласуване на предстоящите избори

...
12 891 са разкритите секции за гласуване на предстоящите избори
Коментари Харесай

12 891 са разкритите секции за гласуване на предстоящите избори в страна и в чужбина

12 891 са разкритите секции за гласоподаване на идните избори в страна и в чужбина, разяснява на брифинг представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.Машини за гласоподаване ще има в 9366 секции в страната и 245 отвън нея.

Относно бомбените закани за учебните заведения, в част, от които ще има и изборни секции, Матева посочи, че на следващия ден ще бъде показан протоколът за деяние при сходна обстановка.

Нормално протича процесът по подготовката на изборите на 2 април. В момента се транспортират изборни бумаги и материали към регионалните управи и общинските администрации, с цел да могат в съботния ден да бъдат предадени на Секционните изборни комисии, посочи представителят на Централната изборна комисия Росица Матева.

Секциите с машинно гласоподаване остават непроменени – в страната те са 9366, а отвън нея 245. Промяна има в броя на претендентите за народни представители, защото има отказали се.

Матева подсети, че студентите и докторантите ще могат да гласоподават по мястото им на образование, когато то е друго от непрекъснатия им адрес, в случай че покажат заверена студентска брошура. Ако тя е електронна, каквато към този момент имат някои висши образователни заведения, ще би трябвало да извадят увещание, с което да се легитимират.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР