12.84 трлн. долара е задлъжнялостта на американските домакинства през второто

...
12.84 трлн. долара е задлъжнялостта на американските домакинства през второто
Коментари Харесай

Задлъжнялостта на американците достигна рекорднo високи нива

12.84 трлн. $ е задлъжнялостта на американските семейства през второто тримесечие, което е с 552 милиарда $ повече по отношение на същия интервал на предходната година.

© Thomas White Още по тематиката
Покачването идва по време на затишието в нападателната изразителност по оста Вашингтон - Пхенян
15 авг 2017
Предложенията включват общ бюджет и финансов министър, Европейски валутен фонд и завършването на банковия съюз
14 авг 2017 14 авг 2017
След сложен месец криптовалутата не стопира да нараства
8 авг 2017
" Агресивното " кредитиране би трябвало да бъде следено повече, считат от централната банка
8 авг 2017

Задлъжнялостта на американците доближи рекордно високи равнища през второто тримесечие на годината, като даже надмина своя пик отпреди световната икономическа рецесия. Промяната се дължи на растеж при ипотеките, автомобилните заеми и заемите посредством кредитни карти.

Общата задлъжнялост на американските семейства е достигнала 12.84 трлн. $ през второто тримесечие, което е с 552 милиарда $ повече по отношение на същия интервал на предходната година. Това демонстрират данни на Federal Reserve Bank of New York, една от дванадесетте районни банки към Федералния запас, представени от Reuters.

Опасенията

Въпреки че делът на просрочените заеми през второто тримесечие се задържа на 4.8%, както през първото, опасенията на финансовия регулатор се коренят в увеличението на транзакциите посредством кредитни карти, където се просрочват заплащанията. Провежданата от Федералния запас посткризисна политика на ниски лихви сви маржовете на облага на доста от комерсиалните банки, принуждавайки ги да облекчат изискванията за взимане на заеми и да печелят от увеличението на броя на заемите. По-ниските стандарти при вземането на заем обаче, изяснява финансистът Андрю Хафуолт, обезпечават достъп до заеми на лица с прекомерно невисок кредитен рейтинг, а това би могло да сътвори съществени проблеми.

От друга страна, вследствие на стягането на паричната политика на Фед, почнало през предходната година, достъпът до заеми ще става все по-труден, а парите ще стартират да " нарастват ", което в допълнение ще усложни обслужването на домакинските отговорности. " Текущият растеж в просрочванията на заемите посредством кредитни карти може да бъде ранен знак за наклонност в бъдещето и ние би трябвало да следим от близко степента, в която той съставлява стресов симптом измежду кредитополучателите ", добавя Хафуолт.

14% нарастване след рецесията

Общата задлъжнялост на американските семейства за второто тримесечие e с 14% по-висока по отношение на края на 2009 година, когато рецесията принуди семействата да свият тегленето на заеми, като по този метод постави завършек на 63-годишна наклонност задлъжнялостта на американските семейства да се усилва.

Общата стойност на ипотечния дълг за второто тримесечие е 8.69 трлн. $, или с 329 милиарда $ повече по отношение на същия интервал на 2016 година Студентските заеми са нарастнали с 85 милиарда $ на годишна база, достигайки 1.34 трлн. $, а автокредитите са се усили с 55 милиарда $, достигайки 1.19 трлн. $.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР