12-13% от тежките пътнотранспортни произшествия са предизвикани от млади водачи.

...
12-13% от тежките пътнотранспортни произшествия са предизвикани от млади водачи.
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: 12-13% от тежките катастрофи са предизвикани от млади шофьори

12-13% от тежките пътнотранспортни катастрофи са провокирани от млади водачи. Това са най-често мъже на възраст от 18 до 25 години, без нужния опит, разяснява в предаването „ Денят онлайн ” по Нова нюз бившият шеф на КАТ-София Тенчо Тенев.
Прочетете още
Той посочи, че данните са от статистика, която той е направил, а доста от младите шофьри се качват на мощни коли, без да имат нужната подготовка и опит за тях.

Според Тенев всяка година придвижването става все по-натоварено, а концентрацията на хора зад кормилото би трябвало да е по-сериозна. Той добави, че има растеж на младежите, които използват опиати и се качват на коли. Изрази единодушие, че би трябвало да има ограничаване в мощността на колите за младите водачи при първата година от ръководство. Според него най-разумно би било те да карат коли с до 95 kW.

Тенев смята, че завишението на санкциите за нарушавания ще ограничи нарушителите. Той посочи, че отнемането на коли при шофиране след приложимост на алкохол има сериозен отзив и хората все по-често прибягват до услугите на такси.

" КАТ не лишава коли, а издава протокол за непринудено предаване. Колите се лишават в интерес на страната след правосъдно решение ", посочи Тенев.

Той акцентира, че предлагането да бъдат употребявани общинските камери, с цел да се глобяват извършители на пътя, е доста положително. Според него няма проблем камерите да бъдат употребявани от КАТ, само че би трябвало да се усили персоналният състав. Тенев напомни, че през 2017 година София е била преди всичко в Европейски Съюз като столица с минимум починали при ПТП-та.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР